Mainos

Vanhanen uskoo Venäjän markkinoiden vetoon

Pääministeri Matti Vanhanen arvelee Suomen ja Venäjän välisen kaupan kasvavan tulevaisuudessa. Sen sijaan Karjalan palautuskeskustelut eivät hänen mukaansa ole hallituksen asialistalla.

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) arvelee, että Suomen ja Venäjän välinen kauppa tulee lähiaikoina kasvamaan voimakkaasti.

- Se on myönteinen valopilkku, sillä läntisen Euroopan talouskasvu on nyt jäässä, hän sanoi.

Vanhanen tapasi tänään Pietarissa Venäjän talouskehitysministerin German Grefin, jonka kanssa käymäänsä keskustelua hän luonnehti yleisluonteiseksi tutustumiseksi.

Karjalan palautusta ei esiin

Vanhasen pitämässä tiedotustilaisuudessa eräs venäläinen toimittaja tiedusteli, onko Karjalan palauttaminen Vanhasen hallituksen jäsenten tai muiden poliittisten toimijoiden toiveissa. Tämän Vanhanen kuitenkin kielsi selvin sanoin. -Suomen ja Venäjän rajat on määritelty rauhansopimuksessa, ja sitä ei kukaan ole esittänyt avattavaksi, hän sanoi.

Vanhanen korosti, että viime vuosina kasvanut suomalaisten kotiseutumatkailu Karjalaan ei liity vaatimuksiin alueiden takaisin saamisesta. -Me elämme rauhassa toistemme kanssa ja hyödymme siitä molemmat, tästä voitte olla varmoja.

Tiedotustilaisuudessa nousi esille myös Venäjän ja Suomen viisumijärjestely, jonka kehittämisestä Suomen ja Venäjän viranomaisilla on ollut eriäviä mielipiteitä. -Viisumijärjestelyistä neuvotellaan Venäjän ja EU:n välillä. Se on asetettu pitkän perspektiivin tavoitteeksi. Parhaillaan etsitään etenemisteitä, joilla tähän tavoitteeseen päästään. Etsimme keinoja, joilla kanssakäymistä voisi helpottaa, hän sanoi.

Vanhanen vierailee puolisoineen Pietarissa 8.-9. syyskuuta. Vierailu liittyy Pietarin 300-vuotisjuhlavuoden kunniaksi järjestettyyn Suomi-viikkoon, jonka Vanhanen avaa.

Ministeritapaamisen lisäksi Vanhasen ohjelmaan kuuluu muun muassa tutustuminen Pyhän Marian kirkkoon ja Järnefelt-näyttelyyn. Huomenna pääministeri vierailee muun muassa lastensairaalassa ja Kronstadtin satamassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.