Mainos

Vanhanen Urpilaisen ehdotuksesta: Hyvä, mutta myöhässä

Päähallituspuolueiden Keskustan ja Kokoomuksen mielestä SDP on myöhässä ehdottaessaan kansallisen kriisiryhmän perustamista työttömyyden alentamiseksi.

Pääministeri Matti Vanhasen mukaan hallitus ollut tässä jo liikkeellä aikaisemmin. Vanhanen odottaa jo lähiaikoina esityksiä nuorten miesten työttömyyttä pohtivalta työryhmältä.

- Hyvä ehdotus, mutta asiassa ollaan jo liikkeellä. Meillä on ollut tällainen erityisesti nuorten miesten työllisyyttä koskeva työryhmä, jonka esitykset tulevat kaiketi viikon kahden päästä. Sieltä tulee ehdotuksia joita voidaan jo soveltaa myös muualla.

Nuorisotyöttömyys on kasvanut voimakkaasti viimeisen vuoden aikana. Vanhasen mukaan tämä on osa yleistä työttömyyden kasvua. Hän pitää kuitenkin erityisen tärkeänä sitä, että yritykset ottaisivat nuoria työharjoitteluun taantumasta huolimatta.

- Toivon, että nuoria otetaan harjoitteluun irtisanomisista ja lomautuksista huolimatta, jottei tule vielä kaksinkertaista vahinkoa ja jäädään opinnoistakin valmistumatta, Vanhanen toteaa.

Vanhanen on huolissaan myös nuorten kesätyöpaikoista.

- On tärkeää huolehtia siitä, että nuoret saa tuntuman työelämään, eikä tässä suhteessa jää välivuosia. Tässä ei valtion toimet riitä, vaan tämä on työnantajien tahdosta kiinni.

Lue myös:

Katso Eeva Lehtimäen juttu (Kymmenen uutiset 23.5.2009)

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.