Mainos

Vanhanen tyytyväinen salkkujakoon

Keskustan kenttä kiittelee hallitusohjelmaa. Matti Vanhanen on kehunut myös salkkujakoa.

Keskustan puoluevaltuuskunta ja eduskuntaryhmä ovat hyväksyneet yhteiskokouksessaan yksimielisellä hyminällä puolueen menon Vanhasen kakkoshallitukseen. Keskustelussa valtuuskunnan jäsenet kiittelivät neuvoteltua ohjelmaa ja tekivät innolla esityksiä ministereiden nimistä.

Puoluepiirit nimesivät kilvan hallituskelpoisiksi oman alueensa kansanedustajia. Ehdokkaita olisi riittänyt kolmeenkin hallitukseen.

Nykyisen ja tulevan hallituksen pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) vakuutti iltapäivällä, ettei ministerilista ole hänen omassa päässäänkään vielä valmis. Nimet lyödään lukkoon vasta huomenna puoluehallituksen ja eduskuntaryhmän kokouksessa.

Vanhanen muistutti, että keskusta ja vihreät ovat nyt lähdössä ensimmäistä kertaa samaan hallitukseen. Puolueiden välillä on Vanhasen mukaan ollut epäilyksiä ja ennakkoluuloja.

Hän uskoi, että hallitusneuvottelujen tuloksena on vihreiden kanssa syntymässä hyvä yhteistyö perusturvan kehittämisessä, energia- ja ilmastopolitiikassa, veropolitiikassa ja maaseutua koskevissa asioissa.

Kokoomus toi hallituksen muodostajan mielestä neuvotteluihin monia hyviä ideoita. RKP toimi puolestaan hyvin "liimana" uudessakin joukkueessa.

Vanhasen mielestä hallituksen ohjelmasta tuli paljon keskustan vaaliohjelman näköinen. Siitä hän antoi kuitenkin ansiota myös tuleville hallituskumppaneille, joiden tavoitteet olivat monissa kysymyksissä samoja.

Vanhanen sanoi olevansa hyvin tyytyväinen salkkujakoon. Keskusta saa päällikkyyden kuudessa ministeriössä ja loputkin salkut ovat Vanhasen mukaan painavia. Ministerinpaikat ovat niitä, joita puolue halusi ja jotka liittyivät vaaliohjelman keskeisiin painopisteisiin.

Toiveiden täyttymys

Puoluevaltuuskunnan keskustelussa hallitusohjelmaa kuvailtiin muun muassa toiveiden täyttymykseksi. Yksityiskohtia arvioitiin vain muutamassa puheenvuorossa.

Lapin kansanedustaja Janne Seurujärvi arvosteli vesivoiman lisärakentamiseen liitettyjä reunaehtoja. Keskipohjanmaan Esa Heino esitti, että ydinvoimakysymys pitäisi viedä suurena periaatteellisena asiana puoluekokouksen ratkaistavaksi.

Pirkanmaan Raija Moilanen epäili, etteivät ohjelman kirjaukset takaa kuntien hoitohenkilökunnalle pätkän vertaakaan lisää rahaa. Mika Munkki Varsinais-Suomen piiristä varoitteli pienen ihmisen unohtamisesta ja sortumisesta liiaksi oikealle. Hän uskoi SDP:n joka tapauksessa siirtyvän oppositiossa vasemmalle.

Keskustanaisten puheenjohtaja Anneli Jäätteenmäki kävi toivottamassa hallitukselle menestystä sekä pääministerille jaksamista työasioissa ja "onnea isommissa henkilökohtaisissa asioissa".

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.