Mainos

Vanhanen tyytyväinen Japanin-vierailuunsa

Pääministerin mukaan matkalla vahvistettiin sekä poliittisia että taloudellisia kontakteja. Pääministeri viihtyi myös rock-klubilla suomalaisyhtyeiden konsertissa.

Pääministeri Matti Vanhanen on tyytyväinen Japanin-vierailuunsa. Lopulliset tulokset nähdään myöhemmin, mutta matkalla saatiin vahvistettua kontakteja sekä poliittisella että taloudellisella puolella.

- Poliittisella puolella tärkein merkitys oli siinä, että meillä on hyvin ongelmattomat suhteet ja paljon yhteistyömahdollisuuksia olemassa. Koko matkan tärkein saldo ehkä kuitenkin liittyi liike-elämän tapaamisiin, jotka japanilaisten puolella olivat erittäin korkeatasoiset, Vanhanen sanoi tänään palattuaan Suomeen viisipäiväiseltä Japanin-matkaltaan.

Kohokohtien joukosta Vanhanen mainitsi Suomi-päivän avajaiset Aichin maailmannäyttelyssä, mutta myös eilisillan rock-keikan.

- Neljän suomalaisbändin konsertti ja sen saama paikoitellen jopa innostunut vastaanotto kertoi siitä, että Suomesta asti kannattaa kulttuurialalla työskennellä, koska siinä ei rajoja ole olemassa, Vanhanen sanoi.

Pääministeri viihtyi rock-klubilla niin hyvin kuuntelemassa mm. 69 Eyesia, että matkaseurueessa virisi epäilys, että Vanhasen sisimmässä asuu hevimies. Vanhanen tunnusti käsityksen oikeaksi.

- Se on ollut aina, Vanhanen naureskeli.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.