Mainos

Vanhanen tyytyväinen G20-kokouksen tuloksiin

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) pitää G20-maiden jättimäistä talouspakettia hyvänä lähtökohtana talouskriisin hoitoon.

Vanhanen kuitenkin korostaa, että avustustoimilla ei ole pikaisia vaikutuksia esimerkiksi Suomen talouteen, vaikka esimerkiksi Helsingin pörssi lähtikin heti päätösten jälkeen vauhdikkaaseen nousuun.

- On erittäin tärkeää, että tämän jälkeen päätöksiä ryhdytään myös toteuttamaan. Mielestäni on vakaa syy odottaa, että tämän vuoden kuluessa tulevat ensimmäiset rohkaisevat viestit maailmalta, Vanhanen totesi MTV:n uutisille.

Vanhasen mielestä Kansainväliselle valuuttarahastolle IMF:lle annettava tuhat miljardia dollaria on merkittävä panostus. Kokouksen päätösten yksityiskohdista hän mainitsi sen, että veroparatiisit aiotaan laittaa kuriin.

- Se on osa toimenpiteitä, joilla kansainvälisille rahoitusmarkkinoille luodaan parempia ja selkeämpiä sääntöjä, valvontaa ja läpinäkyvyyttä. Tämä sekä ehkäisee tulevaisuudessa vastaavanlaisen kuplan syntymisen että on vahvistamassa vähitellen rahamarkkinoiden luottamusta, Vanhanen sanoi.

Vanhasen mukaan Suomi osallistuu tukipakettiin Suomen Pankin kautta lainaamalla IMF:lle rahaa.

- EU lupasi kaksi viikkoa sitten omassa huippukokouksessaan kattaa tästä noin sata miljardia dollaria ja sitä kautta Suomelle tulee tietty laskennallinen osuus. IMF antaa rahaa lainana eri puolille maailmaa erikseen päätettäviin kohteisiin. Useasti näin rahoitetaan sellaisia maita, joiden taloudet olisivat muuten luhistumassa, ja tätä kautta luodaan vakautta maailman talouteen, Vanhanen selvitti.

Katso Helena Liikasen juttu (Kymmenen uutiset 2.4.2009)

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.