Mainos

Vanhanen tyytyväinen edustajainhuoneen ratkaisuun

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) on tyytyväinen Yhdysvaltojen edustajainhuoneen päätökseen roskapankista. Se on hänen mielestään ensimmäinen ja välttämätön askel siinä, että rahoitusmarkkinoilla luottamus voisi kasvaa; Yhdysvaltojen kannalta kyse oli tärkeästä päätöksestä.

Vanhasen mukaan päätös oli odotettu.

- On luonnollista, että jossain vaiheessa Yhdysvaltojen pitää löytää joku järjestely, jolla näitä epävarmoja saatavia eriytetään pankkitoiminnasta niin, että luottamusta pankkien välillä voisi ryhtyä rakentamaan, hän kommentoi illalla.

Vanhanen muistutti, että päätös ei kuitenkaan vielä merkitse talouden lähtemistä nousuun. Reaalitalouden puolella on vielä paljon tekijöitä, jotka merkitsevät Yhdysvalloissa taantuman jatkumista. Nousu Yhdysvalloissa voi hänen näkemyksensä mukaan alkaa vasta, kun asuntojen hintakierre kääntyy nousuun.

Se, mitä tarvitaan muissa maissa ja maanosissa, ei Vanhasen mielestä ole vielä täsmällistä kuvaa kenelläkään. Hän kertoi Suomessa hallituksen seuranneen tiiviisti Yhdysvaltojen tilannetta jo viime vuoden kesästä.

- Meillä ei ole viitteitä siitä, että kotimaisilla pankeilla olisi tämän tyyppisiä luottoihin liittyviä ongelmia, mutta se ei tee meitä immuuniksi sille, että investointien lykkääntyminen heijastuisi myös meidän taloutta hidastavasti, hän muistutti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.