Mainos

Vanhanen tukee porvariyhteistyötä presidentinvaaleissa

Pääministeri Matti Vanhanen suhtautuu myönteisesti porvaripuolueiden yhteistyöhön presidentinvaalien toisella kierroksella.

-

Pääministeri Matti Vanhanen pitää keskustan ja kokoomuksen välillä virinnyttä keskustelua presidentinvaalien toisen kierroksen yhteistyöstä luonnollisena ja myönteisenä. Vanhanen otti kantaa talven mittaan käytyyn keskusteluun Suomenmaan haastattelussa.

Hän korosti sen antavan uskottavuutta sille, että vaaleissa voisi tulla valituksi jonkun muun puolueen kuin SDP:n asettama ehdokas. Porvariyhteistyöstä ovat keskustelleet tosimielessä keskenään puoluesihteerit Harri Jaskari ja Eero Lankia. Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen on vakuuttanut puolueensa olevan siihen valmis.

Vanhasen mukaan tilanne keskustassa ei ole sen kummempi. Hän luonnehti asiasta käytettyjä puheenvuoroja myönteisiksi ja piti hyvänä sitä, että yhteistyön henki ilmaistaan jo ennen ehdokkaiden asettamista.

Vanhanen ottaisi mukaan myös pienemmät porvaripuolueet. Ei-sosialistisilla puolueilla on hänen mielestään selkeitä mielipide-eroja, mutta niiden takaa löytyy yhteistä arvopohjaa.

Vasemmiston puolella yhteistyö presidentinvaaleissa on ollut itsestään selvää, mikä on Vanhasen mukaan antanut SDP:n ehdokkaalle suuren etulyöntiaseman.

-Yhteistyö presidentinvaaleissa ei voi perustua puolueiden välisiin salaisiin sopimuksiin. Ihmiset tekevät itse äänestyspäätöksensä, puolueet eivät voi heitä ohjata tai käskeä, Vanhanen huomauttaa.

Vanhanen ei ole itse osallistunut keskusteluun kovin aktiivisesti, koska hänen nimensä on mainittu yhtenä mahdollisena ehdokkaana. Vanhasen odotetaan ilmoittavan suostumuksensa viimeistään keskustan puoluevaltuuskunnan kokouksessa 23-24. maaliskuuta Riihimäellä.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 15.03.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.