Mainos

Vanhanen torjuu arvostelun hitaasta reagoinnista

SPR.n viestintäjohtaja pitää oikeana sitä ratkaisua, että suomalaisministeri tai presidentti ei ole lähtenyt kriisialueelle.

Pääministeri Matti Vanhanen torjuu arvostelun, jonka mukaan suomalaiset viranomaiset olisivat reagoineet liian hitaasti Aasian hyökyaaltokatastrofiin. Hän sanoi tiedotustilaisuudessa torstaina kyllä ymmärtävänsä arvostelun ihmisiltä, jotka ovat kamppailleet hengestään hyvin vaikeissa olosuhteissa ja menettäneet omaisiaan.

-Toiminnan nopeuteen kohdistuvaa kritiikkiä en kuitenkaan ottaisi vastaan. Kaikki tahot, viranomaiset, Punainen Risti, matkatoimistot, Finnair ovat toimineet yhteistyössä ja tehneet yhteisiä päätöksiä. Suomi lähti liikkeelle ripeästi, Vanhanen sanoi.

Suomen Punaisen Ristin viestintäjohtaja Hannu-Pekka Laiho pitää oikeana sitä ratkaisua, että kukaan suomalaisministeri sen paremmin kuin presidentti ei ole lähtenyt kriisialueelle. Sellaisen vierailun järjestäminen olisi koitunut uhreille kalliiksi.

-Voin sanoa kokemuksesta, että tällaisen kriisin ensipäivinä olisi menetetty ihmishenkiä sen vierailun järjestämisen takia. Arvostan henkilökohtaisesti erittäin paljon sitä, että täällä on uskallettu tehdä sellainen rohkea päätös, että nyt on aika auttaa, Laiho sanoi. Kaiken kaikkiaan avustusoperaatio ja yhteistyö eri tahojen välillä on toiminut erittäin hyvin, Laiho sanoi.

Olosuhteet paikan päällä ovat erittäin vaikeat, hän muistutti. Hän kehotti samalla tiedotusvälineitä toimimaan vastuullisesti. -Kun kärsimyksen määrä Suomessa on mittaamaton, varsinkin niissä perheissä, joissa on menetetty omaisia, niin toivoisin että tiedottajat ja toimittajat muistavat uhrin aseman ja sen vaatiman suojelun. En halua olla mukana lisäämässä kärsineiden ihmisten kärsimyksiä julkisuudella, Laiho vetosi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.