Mainos

Vanhanen torjui moitteet heikosta ulkopolitiikasta

Pääministeri Matti Vanhanen moittii kokoomusta ulkopoliittisen linjan hämmentämisestä.

Pääministeri Matti Vanhanen torjuu arvostelun hallituksen haparoivasta ulkopolitiikasta ja aktiivisuuden puutteesta EU-politiikassa. Vanhasen mukaan ulkopoliittista linjaa on viime aikoina hämmentänyt erityisesti kokoomus, jonka väitteet ovat kuitenkin jääneet ilmaan.

- Haastan opposition sanomaan selkeästi, mikä hallituksen teoissa mättää. Kritiikki on ollut mielikuvilla pelaamista, eikä se nojaudu juuri mihinkään konkreettiseen. Vastaukseksi ei nyt riitä se, että kokoomus taitaa haluta Natoon, Vanhanen sanoi tänään keskustan puoluevaltuuskunnan kokouksessa Savonlinnassa.

Vanhanen vakuutti yhteistoiminnan sujuvan erittäin hyvin ulkopolitiikassa. Kokoomus yrittää hänen mukaansa turhaan lyödä kiilaa hallituksen ja presidentin väliin.

Vanhanen moitti myös omia joukkojaan lipeämisestä maatalousministeri Juha Korkeaojan takaa maataloustukikysymyksissä. Vanhasen mukaan omasta porukasta, ammattiveljien keskuudesta maatalousministeriksi noussut Korkeaoja on alkanut saada jo muutaman kuukauden kuluttua vastaansa epäluuloja ja syytöksiä.

- Ei auta, vaikka hän tekee kaiken sen, mitä ihminen voi annettujen ehtojen puitteissa.

Vanhanen katsoi Korkeaojan saaneen neuvotteluissa EU:n kanssa Suomelle räätälöityjä poikkeuksia, joita muilla ei ole.

- Neuvottelutulos ei ole yksi yhteen Suomen tavoite, vaan se on tulos Suomen ja komission kantojen yhteensovittamisesta. Nyt sitten Korkeaojaa yritetään laittaa tikun nokkaan, kun yksityiskohdissa ei ole saavutettu Suomen tavoitetta, Vanhanen sanoi.

Hän muistutti, että keskustalla on aikaa kaksi vuotta koota rivinsä. Eduskuntavaalitulos ratkeaa ehkä tälläkin kertaa muutamalla tuhannella äänellä, jotka määrittelevät puolueen voiman.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 27.11.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.