Mainos

Vanhanen: Tervon kirjaan päässeet salaa hyvillään

Pääministeri Matti Vanhanen suhtautuu naureskellen ja tyynesti Jari Tervon uutuuskirjasta nousseeseen kohuun. Hän ei ole lukenut uutta romaania. Vanhanen kuitenkin tunnustaa, että terveen demokratian merkki on, että vallanpitäjiä rienataan.

- Minä luulen vähän, että kaikki, jotka ovat kirjaan päässeet ovat salaa mielissään siitä. Se on niin kuin Itsevaltiaat, tämä piirretty sarja.

Pääministeri ei ole lukenut kirjaa eikä ryhdy arvostelemaan teosta. Hän kertoo tavanneensa kirjassa esiintyviä henkilöitä, ja he ovat suhtautuneet asiaan tyynesti.

Teoksen pääministeri mm. pitää kellarissaan naista vankina ja seksiorjana. Kysymykseen tällaisten tarinoiden mielekkyydestä Vanhanen vastaa myös ilman kummempia tunteenpurkauksia.

- Kirjoittajahan sanoi, että tämä on tarinaa. Tervohan on koeteltu ja varma tarinankertoja.

Useampiin uteluihin kirjan osin karuistakin yksityiskohdista vanhanen vastaa kehottamalla kysymään kirjailijalta, mikä on tarinaa mikä ei.

Kysymykseen siitä, erottavatko lukijat toden fiktiosta Vanhanen väistää.

- En minä lähde tästä otsikoita antamaan. Varmaan kustantaja on ideoinut sen, että kirjaan sijoitetaan konkreettisia ihmishahmoja. Se varmaan myy hyvin.

Vanhanen sanoo jättävänsä tämänkin tarinan lukemisen ensi kesään. Haastattelussa hän ei suostu kuviin kirjan kanssa eikä selaile sitä kameroiden edessä.

Katso Terhi Hyvärisen juttu, Matti Vanhasen kommentti ja professori Jukka Kemppisen haastattelu (Seitsemän uutiset 4.9.2009)

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.