Mainos

Vanhanen tapasi Reinfeldtin

Energia- ja ilmastoasiat olivat esillä Pääministeri Matti Vanhasen Ruotsin vierailulla. Myös Vanhasen erityisavustajat ovat nyt selvillä.

Energia- ja ilmastokysymykset ovat nousseet tänään tärkeimmiksi keskusteluteemoiksi pääministeri Matti Vanhasen Ruotsin vierailulla. Vanhasen isäntänä Tukholmassa oli pääministeri Fredrik Reinfeldt.

Ydinvoiman lisärakentamisesta toistaiseksi kieltäytynyttä Ruotsia kiinnostavat Suomen kokemukset.

- Me seuraamme nyt kuinka ydinvoiman käyttö edistää ympäristön asiaa esimerkiksi Suomessa, Reinfeldt totesi.

Molemmat pääministerit korostavat EU:n perustuslain hyväksymisen tärkeyttä, Vanhanen käytti vierailua myös hyväkseen selventääkseen, ettei hallitusohjelman muotoilu sotilaallisesta liittoutumattomuudesta merkitse mitään muutosta Suomen turvallisuuspolitiikkaan. Ruotsi ja Suomi ovat yhdessä ilmaisseet kiinnostuksensa osallistua tulevaisuudessa muös Naton nopean toiminnan joukkoihin.

Vanhanen: EU puhui patsaskiistassa yhdellä suulla

Matti Vanhasen mielestä Viron ja Venäjän patsaskiista on osoittanut, että EU puhuu nykyään yhdellä suulla Venäjän suuntaan.

Vanhasen mukaan vuosien mittaan on ollut ongelma, että Venäjä on keskustellut EU-maiden kanssa erikseen ja saanut hajontaa aikaiseksi. Patsaskiistassa näin ei käynyt.

Vanhanen kommentoi myös presidentti Tarja Halosen ajatusta patsasuutisoinnin selvittämisestä. Vanhanen ei lämpene ajatukselle, että median roolia Viron patsaskiistassa alettaisiin tutkia. Hänen mukaansa selvittäminen ei ole hallituksen tehtävä.

Vanhanen kommentoi asiaa iltapäivällä Tukholmassa tavattuaan pääministeri Reinfeldtin.

Vanhaselle kokenut avustajakaarti

Matti Vanhanen on valinnut erityisavustajansa, joista useimmat jatkavat entisissä tehtävissään.

Pääministerin poliittisena erityisavustajana jatkaa Timo Laaninen.

Kansainvälisenä avustajana jatkaa Johan Schalin ja EU-avustajaksi tulee Riina Nevamäki, joka viime kaudella avusti kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarista (kesk.). Nevamäki työskenteli aikaisemmin Vanhasen eduskunta-avustajana. Hän aloittaa uudessa tehtävässään 15. toukokuuta.

Talouspoliittisena neuvonantajana jatkaa Jukka Ihanus.

Eduskunnassa Vanhasta avustaa Sanna Rauhansalo, joka on työskennellyt viimeksi keskustan eduskuntaryhmän poliittisena sihteerinä.

Vanhasen hallinnollisena avustajana jatkaa Ritva Larilahti.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.