Mainos

Vanhanen tapaa Sarkozyn

Sarkozyn kanssa käytävien keskustelujen pääaiheita ovat EU:n ilmasto- ja energiapaketti sekä Ranskan EU-puheenjohtajakausi tämän vuoden loppupuoliskolla.

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) tekee ensi viikolla työvierailun Ranskaan. Hän tapaa keskiviikkona Pariisissa presidentti Nicolas Sarkozyn ja pääministeri Frangois Fillonin.

Valtioneuvoston kansliasta kerrotaan, että Sarkozyn kanssa käytävien keskustelujen pääaiheita ovat EU:n ilmasto- ja energiapaketti sekä Ranskan EU-puheenjohtajakausi tämän vuoden loppupuoliskolla.

Keskusteluissa ovat esillä myös EU:n maatalouspolitiikka, Lissabonin sopimuksen toimeenpano, EU:n tulevaisuutta pohtimaan asetettu mietintäryhmä, EU:n Itämeri-strategia ja Välimeren unioni sekä muut ajankohtaiset kansainväliset kysymykset.

Pääministerien välisessä tapaamisessa käsitellään talous- ja työllisyyspolitiikkaa, maiden kahdenvälisiä suhteita sekä EU-aiheita.

Vanhanen tapaa matkansa aikana myös energiayhtiö Totalin pääjohtajan Christophe de Margerien sekä lounastaa Ranskan keskuspankin pääjohtajan

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.