Mainos

Vanhanen syyttää Yleä yhä yrityksestä kaataa pääministeri

Pääministeri Matti Vanhanen sanoo olevansa entistä vakuuttuneempi, että Yleisradiolla oli selvä suunnitelma kaataa pääministeri.

Ylen kertomus lautakasauutisen sisällöstä muuttuu Vanhasen mukaan koko ajan. Vanhanen sanoo, että viime viikkoisen Silminnäkijä-ohjelman esitysajankohtaa aikaistettiin tahallisesti luottamusäänestysviikolle.

Vanhanen pitää käsittämättömänä ja erikoisena sitä, että Lepsämän talon tämänviikkoisen tarkastuksen jälkeen Yle antoi ymmärtää, että lautakasa ehkä toimitettiinkin jonnekin muualle.

- Ennakko-ohjelmatiedoissa tälle ohjelmapaikalle oli merkitty toinen ohjelma. Kuitenkin nyt jälkeenpäin ohjelmaan haastatellut ihmiset ovat minulle kertoneet, että heille oli sanottu, että ohjelma esitetään myöhemmin - oli annettu myöhempi päivämäärä. Eli kyllä tässä Ylen tarina koko ajan muuttuu, pääministeri sanoi tänään Loviisassa.

Vanhasen mukaan Yleisradio oli lautakasauutisoinnissaan poliittinen toimija, eikä niinkään journalismin asialla.

- He näkevät varmaan tämän journalismina, mutta metodi oli sellainen, että keskellä eduskunnan luottamuslauseäänestysviikkoa yritettiin aikaansaada hämmennys, joka olisi vaikuttanut pääministerin asemaan. He jättivät kertomatta olennaisia tietoja, jotka vasta jälkikäteen ovat tulleet esille. Eilisen päivän tietojen perusteella on vahvistunut, että Yleisradiolla oli selvä suunnitelma yllyttää epäluottamusta, Vanhanen sanoo.

Liljedahlin, Loviisan, Pernajan ja Ruotsinpyhtään kuntien yhdistymisen vuoksi aluella järjestetään kunnallisvaalit kahden viikon kuluttua.

Katso Raimo Pitkäsen juttu (Seitsemän uutiset 10.10.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.