Mainos

Vanhanen selosti yöllisiä Lohjan-tapahtumia

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) on valottanut MTV:n uutisille Lohjan terveyskeskuksen tapahtumia viikonvaihteessa. Itapäivälehtien mukaan Vanhasen seuralainen kasanedustaja Merikukka Forsius (vihr.) oli heittänyt terveyskeskuksessa ollutta miestä wc-paperirullalla. Vanhanen kertoo, että terveyskeskuksessa oli mies, joka häiritsi häntä jatkuvasti kärkevillä mielipiteillään.

Vanhasen mukaan wc-paperirullaa tarvittiin potilaan veren pyyhkimiseen. Vanhanen ei kommentoinut tarkemmin tapahtumia Lohjalla. Hän sanoi vain, että heidän piti nopeasti tuoda potilas sairaalaan saamaan hoitoa.

Vanhasen mukaan paikalla ollut mies häiritsi häntä - ei Forsiusta - kärkevillä mielipiteillään.

- Sinänsä poliitikko on tottunut tällaiseen, siinä ei ole mitään uutta.

Vanhasella ei ollut turvamiestä mukana terveyskeskuksessa. Hän sanoo, ettei yleensä käytä turvamiestä vapaa-aikana mukanaan, mutta hän saa turvamiehen milloin vain jos vain pyytää. Viikonvaihteessa ei ollut aikaa pyytää turvamiestä, koska potillaan vienti sairaalaan oli Vanhasen mukaan tärkeämpää.

Kysyttäessä millainen suhde Vanhasella on Forsiukseen, hän vastasi vain: MTV:n uutisetko tätä kysyy?

Viikonvaihteen tapahtumista on hyvin laajat kuvaukset moelmmissa iltapäivälehdissä. Niiden mukaan Forsius oli heittänyt terveyskeskuksessa asioinutta miestä wc-paperirullalla. Vanhasen ja Forsiuksen mukaan mies oli syyttänyt pariskuntaa etuilusta, suurista tuloista ja aseman väärinkäyttämisestä.

Kyseinen mies oli kertonut tapahtumasta kummallekin iltapäivälehdelle. Forsius ja Vanhanen olivat tuoneet terveyskeskukseen silmäkulmansa loukanneen potilaan. Heidän kertomansa mukaan hoitoa odottanut mies oli ryhtynyt solvaamaan heitä monella eri tavalla. Tuohtuneena Forsius oli heittänyt miestä wc-paperirullalla. Iltalehdessä mies kertoi sanoneensa Forsiukselle, että Kärpät vei mestaruuden.

Forsius oli pyytänyt mieheltä anteeksi paperirullan heittämistä kirjeessä, jonka hän oli allekirjoittanut yhdessä Vanhasen kanssa. Kirjeen mukaan mies oli syyttänyt pariskuntaa etuilusta, suurista tuloista ja aseman väärinkäyttämisestä. Mies oli kertonut hakevansa kameran ja ilmoittavansa asiasta lehdille.

Tilanne olisi voinut päättyä rauhallisemmin, jos Vanhasella olisi ollut mukanaan turvamies. Pääministeri käyttää entistä enemmän turvahenkilöstöä varsinkin yleisötilaisuuksissa, mutta vapaa-ajalla näin ei kuitenkaan välttämättä ole. Tällöin voi syntyä kiusallisia tilanteita, kun esimerkiksi joku humalainen ryhtyy latelemaan mielipiteitään. Lohjan terveyskeskuksessa ei kaiketi syntynyt mitään turvallisuutta vaarantavaa tilannetta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.