Mainos

Vanhanen: SDP lupaa liikaa

Pääministeri Matti Vanhasen mukaan SDP painottaa omassa vaaliohjelmassaan liikaa menojen lisäämistä: valtiolla ei missään tapauksessa ole varaa 2,4 miljardin euron lisämenoihin.

Suomen keskusta on avannut tänään eduskuntavaalitoimistonsa Helsingissä. Avajaistilaisuudessa pääministeri Matti Vanhanen sanoi kilpailevien puolueiden, erityisesti SDP:n, unohtaneen menonlisäysesityksissään, että kakku on leivottava ennen sen jakamista. Vanhasen mukaan sosialidemokraatit ovat hylkäämässä hallituksessa menestyksellä neljä vuotta harjoitetun talouspolitiikan.

Vanhasen mielestä SDP painottaa liikaa menojen lisäämistä 2,4 miljardin euron ohjelmallaan, mihin valtiolla ei missään tapauksessa ole varaa.

- Kokoomus taas siirtäisi voimavarat pääosin tuloverotuksen keventämiseen, ja puolueen esittämillä miljardin menonlisäyksillä kyettäisiin kattamaan vain välttämättömimmät tarpeet, Vanhanen sanoi.

Keskusta tavoittelee 1,6 miljardin menolisäyksiä ja miljardin täsmäveroratkaisua. Mahdollisisista tuloveroalennuksista sovittaisiin sitten tuloratkaisun yhteydessä. Vanhanen arvioi, että tuloveroalennukset painottuisivat todennäköisesti vaalikauden lopulle.

Eilen kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen ryöpytti SDP:tä ja keskustaa vastuuttomista vaalilupauksista ja jakopopulismista. Kataisen mukaan erityisesti SDP harrastaa vastuutonta jakopolitiikkaa.

Pääministeri Vanhasen mielestä nyt on pitkästä aikaa tilanne, jossa vasemmisto on siirtynyt todella vasemmalle ja oikeisto oikealle. Vanhasen mielestä tilanne on siinä mielessä terve, että äänestäjillä on nyt selvät vaihtoehdot.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.