Mainos

Vanhanen saapui naisystävänsä kanssa pääministerikokoukseen

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) ja hänen naisystävänsä Sirkka Mertala ovat saapuneet hyväntuulisina pohjoismaiseen pääministerikokoukseen Vadstenaan Etelä-Ruotsiin.

Viiden maan pääministereitä oli vastassa runsaslukuinen toimittajajoukko, josta selvä enemmistö oli suomalaisten tiedotusvälineiden edustajia.

Suurimman huomion sai osakseen Sirkka Mertala, joka suhtautui tiedotusvälineiden kiinnostukseen huvittuneesti. Tyylikkääseen vaaleaan kesäasuun pukeutuneelta Mertalalta kysyttiin, onko kutsu mukaan kansainvälisiin edustustehtäviin osoitus hänen ja pääministerin suhteen vakiintumisesta.

- Se jää teidän pääteltäväksenne, Mertala sanoi nauraen.

Mertala toivoi huomiseksi aurinkoista säätä, sillä pääministerien puolisoiden ja seuralaisten ohjelmassa on tutustumista Vadstenan historialliseen kaupunkiin, joka on tunnettu muun muassa 1300-luvulla perustetusta birgittalaisluostaristaan.

Pääministeri veisteli vitsejä

Pääministeri Vanhanen ei hänkään halunnut vastailla kysymyksiin hänen ja Mertalan suhteesta. Vitsaileva Vanhanen torjui kysymykset vedoten siihen, että ne liittyvät hänen yksityisasioihinsa.

Ruotsalaistoimittaja kysyi Vanhaselta, johtuiko suomalaistoimittajien suuri määrä hänen naisystävänsä mukanaolosta.

- Ei, kyllä he ovat varmasti kiinnostuneita Pohjoismaiden välisistä rajaesteistä, Vanhanen nauratti toimittajia. Pohjoismaiden väliset rajaesteet on yksi pääministerikokouksen aiheista.

Pohjoismaisen pääministerikokouksen ohjelmassa oli tänään illallinen Vadstenan tunnelmallisessa luostarihotellissa Vätternjärven rannalla.

Ruotsin pääministerin Fredrik Reinfeldtin isännöimä epävirallinen kokous jatkuu huomenna muun muassa risteilyllä Götan kanavalla.

Kokouksen aiheina ovat muun muassa globalisaatiokysymykset, pohjoismaiden kriisinhallintayhteistyö ja Itämeren suojelu. Kokouksessa käsitellään myös ajankohtaisia EU-kysymyksiä ja ennen muuta unionin tulevaisuutta Irlannin kansanäänestyksen jälkeen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.