Mainos

Vanhanen: Ravintoloiden sulkemista syytä aikaistaa

Pääministeri Matti Vanhasen mukaan ravintoloiden sulkemista on syytä aikaistaa alkoholihaittojen lieventämiseksi. Pääministeri on huolissaan myös Suomen väestökehityksestä.

Pääministeri Matti Vanhasen mielestä ravintoloiden sulkemisen aikaistaminen saattaisi lieventää alkoholiveron alentamisen aiheuttamia haittoja.

Hallituksen budjetissa esittämä alkoholiveron alennus on Vanhasen mielestä ikävä, mutta välttämätön toimenpide. Pääministerin haastattelutunnilla radiossa esiintynyt Vanhanen sanoo, että ravintotailtojen vuorokausirytmin aientaminen saattaisi tehdä suomalaisten juomisesta vähän hallitunpaa.

- Sitä on syytä vakavasti harkita ja peruspalveluministeri saa tuoda asian hallitukseen, kun on sitä pohdittu, minusta olisi hyvä nyt kun viina halpenee muuten, niin omaa aikaa juoda omia varastoja lyhennettäisiin. Ravintolailta alkaisi vähän aikaisemmin ja juominen olisi hallittua, Vanhanen pohtii.

Raittiusmies Matti Vanhanen selitti myös perjantaina työmarkkinakeskusjärjestöjen johtajille esittämäänsä hallituksen yhteistyöpolitiikkaa. Kaikkien niiden joita päätökset koskevat, tulee saada osallistua myös päätöksentekoon.

Hallitus etsii keinoja, joilla Suomen ikääntyvä väestö saataisiin pysymään töissä nykyistä pidempään. Väestökehitystä ei Vanhasen mukaan työmarkkinajärjestöjen kanssa sovittu eläkepaketti yksin oikaise, vaan myös kansan syntyvyyttä tulee lisätä.

- Ei tähän ikääntyvän Suomen ongelmiin vastata vain joillakin eläkepaketeilla ja työllisyysasteilla, vaan kyllä Suomella pitää olla kunnianhimoisempi tavoite, Vanhanen korostaa.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 10.08.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.