Mainos

Vanhanen puolustaa yksityisyyttään

Pääministerin mielestä raja julkisuuden ja yksityisyyden välillä on hämärtynyt.

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) ei hyväksy väitettä, jonka mukaan pääministerin yksityisyys olisi julkisen viran takia suppeampi kuin muiden kansalaisten. Hän muistuttaa Seura-lehden haastattelussa julkisuuden ja yksityisyyden rajan hämärtyneen. Hänen mielestään jokainen voi määrittää oman toimintalinjansa itse.

Toisaalta Vanhasen mielestä ei pidä liioin mennä nurkkaan huhujen, väitteiden ja arvailujen takia.

- Ne kuuluvat julkisuuden maailmaan, mutta ei ole mikään pakko itse lähteä pelaamaan samoilla ehdoilla julkisuudessa, hän sanoo.

Vanhanen uskoo, että jokainen, jopa pääministeri, voi omalla toiminnallaan vaikuttaa siihen, miten suuri hänen yksityisyyden suojansa on.

- Jokainen saa itse päättää yksityisyytensä tason, ja jokainen tekee sen omalla tavallaan. Ymmärrän hyvin entisenä lehtimiehenä sen, että pääministerin ajattelutapaa ja elämää kohtaan tunnetaan suurta mielenkiintoa. Moni kokee, että se on oikeutettua.

Silti Vanhanen toivoo, että katsottaisiin, miten hän itse on suhtautunut yksityisyyden avaamiseen. Hän ei muista yhtään haastattelua tai vaalikampanjavalokuvaa, jossa hän olisi ollut oma-aloitteisesti avaamassa yksityisyyttään.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.