Mainos

Vanhanen piinapenkissä: En ole valehdellut

Lehdistö tenttasi Matti Vanhasta siitä, onko valehtelu syy erota pääministerin virasta. Vanhanen ei suostunut suoraan vastaamaan kysymykseen, vaan halusi tarkentaa, mitä tarkoitetaan valehtelulla.

- Näitä periaatekysymyksiä on helppo esittää, kun niihin sisältyy aina piiloviesti siitä, että minä olisin itse valehdellut, Vanhanen perääntyi Radio Suomen pääministerin haastattelutunnilla.

Keskustelussa nostettiin esille kaksi tapahtumaa, jossa Vanhasta on syytetty valehtelusta: tapaaminen Kehittyvien Maakuntien Suomi ry:n kanssa Kesärannassa ja Vanhaselle vaalitukea antaneet.

- Aidosti oma muistikuvani (KMS:n tapaamisesta) oli eduskunta. Paikkaongelmasta nousi keskustelu, en aidosti pystynyt hahmottamaan, mitä ihmeen tapahtumaa tässä haetaan, Vanhanen muisteli vuosi sitten noussutta kohua. Tuolloin Vanhanen ei muistanut tavanneensa KMS:n liikemiehiä Kesärannassa.

Vanhanen myös sanoi, että on mahdotonta muistaa tarkkaa listaa siitä, ketkä ovat antaneet hänelle vaalitukea.

- Eilen minulta kysyttiin lentokentällä, kuinka paljon olen saanut rahaa vuosina 1981-2003 Nuorisosäätiöltä. Ensin teki mieli sanoa, että en tiedä enkä muista, mutta ajattelin, että pakko ilmoittaa arvio. Sanoin 5000-6000 euroa, joka on todennäköisesti ylimitoitettu, toivottavasti siitäkään minua ei syytetä valehtelusta.

- Näissä kahdessa tilanteessa en ole mielestäni valehdellut, eivätkä nämä todellakaan aiheuta erotarpeita. Epätäsmällinen muistikuva ei ole sama asia kuin valehtelu, Vanhanen lopulta päätti vastauksensa valehtelukysymykseen.

Pääministeri Matti Vanhanen ei vieläkään vastannut siihen, aikooko hän erota vaalirahakohun vuoksi vai ei. Vanhanen muistutti, että eduskunta tekee ratkaisun asiassa.

Valtioneuvosto antaa ensi keskiviikkona tiedonannon vaalirahoituksesta, ja eduskunta äänestää hallituksen luottamuksesta.

Katso Eeva Lehtimäen juttu (Kymmenen uutiset 27.9.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.