Mainos

Vanhanen patistaa kouluttamaan maahanmuuttajia

Maahanmuuttajia olisi tultava lähivuosina noin 10 000 hengen vuosivauhtia, jotta työvoimapulaan saataisiin helpotusta, muistuttaa pääministeri Vanhanen. Pääministerin mukaan Suomessa opiskelevia ulkomaalaisopiskelijoita olisi myös houkuteltava jäämään Suomeen töihin.

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) katsoo, että lähivuosina uhkaavaa työvoimapulaa on torjuttava hyödyntämällä maahanmuuttajien työpanosta aiempaa enemmän. Hänen mukaansa etenkin maahanmuuttajien koulutukseen on kiinnitettävä enemmän huomiota.

Vanhanen muistutti tänään Helsingissä, että työvoimaviranomaiset lähtevät laskelmissaan siitä, että maahanmuuttajia olisi tultava lähivuosina noin 10 000 hengen vuosivauhtia. Keskustan verkkolehti Apilan mukaan Vanhanen kehotti tiivistämään maahanmuuttajien kotouttamisessa ja kielikoulutuksen parantamisessa yhteistyötä "joidenkin maiden" kanssa, joissa tunnetaan kiinnostusta Suomen työmarkkinoita kohtaan.

Vanhasen mukaan Suomen pitäisi myös osata hyödyntää paremmin tällä hetkellä voimakkaasti kasvavien Kiinan, Intian ja Venäjän talouksien kasvua.

Suomessa opiskelevia ulkomaalaisia olisi myös saatava valmistumisensa jälkeen kiinnostumaan enemmän suomalaisyrityksien työpaikoista. Vanhanen muistutti, että tällä hetkellä vain 10 prosenttia ulkomaalaisopiskelijoista jää Suomeen töihin.

Koulutusjärjestelmän tulisi reagoida myös siihen, että valtionhallinnossa työpaikat vähenevät, mutta samaan aikaan kunnat palkkaavat lisää henkilökuntaa. Esimerkiksi sosiaali- ja terveydenhuollon sektorille avautuu lähivuosina 16 000 työpaikkaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.