Mainos

Vanhanen: Päivähoitomaksut pysyvät oikeudenmukaisina

Päivähoitomaksu-uudistus on herättänyt arvostelua myös keskustan omissa riveissä.

Keskustan puheenjohtaja, pääministeri Matti Vanhanen torjuu jälleen arvostelua, jonka mukaan hallitus pyrkii heikentämään heikompiosaisten lapsiperheiden asemaa päivähoitomaksujen korottamisella.

Vanhanen rauhoitteli keskustan omassa piirissäkin noussutta kritiikkiä Keskustanaisten edustajakokouksessa. Vanhasen mukaan hallituksen päätös päivähoitomaksujen uudistamisesta vastaa keskustan käsitystä oikeudenmukaisuudesta.

- Sen perusajatus on, että ohjaamme maksuilla päivähoidon kysyntää. Kun molemmat tai toinen vanhemmista on kotona, perhe voi edelleen kyllä turvautua kokopäivähoitoon mutta siihen tulee pieni maksu.

Niin sanottu nollamaksuluokka poistuu kokopäivähoidosta Vanhasen mukaan käytännössä vain niissä poikkeustapauksissa, jotka kehysriihen päätöksessä mainitaan. Mahdollisuus maksuttomaan puolipäivähoitoon on tarkoitus säilyttää.

- On selvää, että hyvätuloisilta kerätään uudistuksessa monin verroin enemmän kuin mitä kertyy nollamaksuluokan poistamisesta.

Vanhanen kertoo, että hallitus haluaa selkeyttää oman vastuun, yhteisen vastuun ja yhteiskunnan vastuun välistä suhdetta. Vanhasen mukaan omaa vastuuta on lasten hoitaminen itse silloin kun isä tai äiti on kotona.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.