Mainos

Vanhanen: Pääministerilläkin oltava elämänalue, joka ei kuulu muille

Väistyvä pääministeri Matti Vanhanen kertoo kokeneensa turhauttavana lehdistön vimman seurata hänen yksityiselämäänsä.

- Jos haluaa tehdä oman työnsä mahdollisimman hyvin, niin kaikki tällainen ylimääräinen lisä on tarpeetonta, pohtii Vanhanen MTV:n uutisten haastattelussa.

Vanhasen mukaan hänen päätöksensä viedä kohukirja Pääministerin morsian oikeuteen johtui siitä, että hän halusi saada selkeän tulkintarajan sille, kuinka paljon pääministerin yksityiselämää voidaan riepotella julkisuudessa.

- Korkeimmallakin johtajalla on olemassa sellainen elämänpiiri, joka on täysin hänen omansa, eikä se kuulu muille, Vanhanen korostaa.

Korkein oikeus tuomitsi toissapäivänä Pääministerin morsian -kirjan kirjoittajan, Vanhasen entisen naisystävän Susan Ruususen ja kirjan kustantajan Kari Ojalan sakkoihin yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä.

Korkein oikeus katsoi, että Vanhasen yksityiselämää koskevia tietoja käsiteltiin kirjassa tavalla, joka oli omiaan aiheuttamaan hänelle kärsimystä ja halveksuntaa.

- Minusta oli hyvä, että tämä asia ratkesi. Toivottavasti myös toimittajat noudattavat vastaisuudessa tätä linjausta.

Vanhanen jätti tänään eronpyyntönsä tasavallan presidentille. Vanhasen hallitus jatkaa toimitusministeristönä tiistaihin saakka.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.