Mainos

Vanhanen ohjeistaa taas ministereitä mediasuhteiden hoidossa

Ministeritasolla tiukka tiedotusohjeistus ei kuitenkaan aiheuta kummastusta, sillä samantapaisia käytäntöjä on noudatettu myös aiemmissa hallituksissa.

Pääministeri Matti Vanhanen on antanut ministereille pysyväisohjeen, jonka mukaan heidän ei tulisi vastata median mielipidekyselyihin. Viime viikolla ministerien sähköposteihin napsahti viesti, jossa pääministeri Vanhanen ohjeisti toimintaa joukkoviestinnän edustajien kanssa.

Viestin keskeinen sisältö oli, että Vanhasen näkemyksen mukaan ministerien ei tulisi lainkaan vastata median mielipidekyselyihin.

Pääministerin kanslian mukaan syynä ohjeistukseen on se, että kyselyissä käsitellyt aiheet keskittyvät tyypillisesti yhden ministerin toimialueelle, jolloin vain asianomaisen ministerin tulisi asiaa kommentoida.

Suomen journalistiliitossa rajattua tiedottamista ei kuitenkaan koeta oikeaksi päätökseksi.

- Käsittämätön ja outo, jollain tavalla jos tätä nyt haluaisi ymmärtää, niin olisi tällaisista hänen yksityiselämäänsä liittyvistä asioista kyse, mutta sitten kun tullaan tähän muuhun puoleen niin tämähän näyttää ihan kummalliselta, Suomen journalistiliiton puheenjohtaja Arto Nieminen pohtii.

Ministeritasolla asiaa ei kuitenkaan nähdä yhtä merkityksellisenä.

- Minun mielestäni siinä ei ollut kyllä mitään järisyttävästi uutta, käsittääkseni myös aiempien hallitusten, myös Lipposen aikana, ministerit ovat pidättäytyneet tällaisista ei-juu-vaarinhousut -tyyppisistä kyselyistä. Missään vaiheessa en ole ymmärtänyt, että tällä hallituksella olisi erilainen julkisuuslinja kuin aiemmilla hallituksilla, oikeusministeri Tuija Brax väittää.

Nyt julkisuuteen tullut tapaus on kuitenkin jo kolmas kerta vuoden aikana, kun pääministeri Vanhanen ohjeistaa ministereitä mediasuhteiden hoidossa.

Viime syksynä keskustelua herätti Vanhasen linjaus siitä, kuinka ministereiden tulisi suhtautua yksityisasioidensa käsittelyyn julkisuudessa. Aiemmin tänä kesänä hän puolestaan totesi, ettei keskeneräisistä ja valmistelussa olevista asioista ole tarpeen keskustella mediassa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.