Mainos

Vanhanen odottaa pankeilta ymmärrystä

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) toivoo pankeilta ja verottajalta pitkämielisyyttä maksuvaikeuksissa olevien kohtelussa.

Vanhasen mukaan hallitus odottaa niiltä joustavuutta ja vastaantuloa, ovat sitten kysymyksessä maksuvaikeuksissa olevat yritykset tai ylivelkaantuneet kotitaloudet.

- Odotankin, että verottaja ja pankit tekevät kaikkensa, jotta mahdollisimman moni maksuvaikeuksissa oleva yritys ja ylivelkaantunut kotitalous voidaan auttaa taantuman syvimmän vaiheen yli. Jos tämä edellyttää hyvän ajan toimintatapojen ja käytäntöjen muuttamista, niitä on muutettava, Vanhanen sanoi keskustan Pirkanmaan piirin kokouksessa Lempäälässä.

Vanhasen mukaan verohallinnon kanssa asiasta on jo keskusteltu. Hän kertoi myös, että hallitus seuraa tarkkaan, jos alkaa näkyä viime laman tyypillisiä tunnusmerkkejä.

- Tuolloin yrittäjiltä ryhdyttiin penäämään uusia vakuuksia, omakotitaloa pantiksi ja sukulaisten nimiä takauksiin. Näissä kysymyksissä kansakunnan on osattava oppia virheistä, Vanhanen korosti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.