Mainos

Vanhanen: Neljän suomalaisuhrin tiedot on varmistettu

Vanhanen korostaa, että on syytä varautua siihen, että monet Kaakkois-Aasian katastrofissa kadonneet matkustajat jäävät pysyvästi kadonneiksi.

Suomalaisilla viranomaisilla ei ole vielä vahvistettua tietoa kuin neljän suomalaisen uhrin henkilöllisyydestä, sanoo pääministeri Matti Vanhanen.

Vanhanen sanoi ulkoministeriön tiedotustilaisuudessa, että viranomaiset ovat pystyneet ilmoittamaan omaisille vain yhdestä kuolleesta Sri Lankassa ja kolmesta Thaimaassa. Thaimaan viranomaiset ovat puhuneet kolmestatoista kuolleesta suomalaisesta.

Suomeen on tuotu reitti- ja evakuointilennoilla noin 1500 matkustajaa. Tavoite on, että viikonloppuun mennessä voitaisiin kuljettaa kaikki Suomeen. Kentällä odottavia matkustajia huolletaan Suomesta ja Suomen Punainen Risti lähettää Thaimaahan 31 kenttätyöntekijän ryhmän, Vanhanen kertoi.

Kuolleiden kotiinkuljetusta hoitamaan lähetetään kymmenen hengen ryhmä. Vanhanen korosti jälleen, että on syytä varautua siihen, että monet kadonneet matkustajat jäävät pysyvästi kadonneiksi.

(MTV3-STT)

(Sähkeuutiset klo 17; 29.12.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.