Mainos

Vanhanen: Muistamattomuuden suhteen olen avoin

Pääministeri Matti Vanhanen kiistää, että hänen vaalirahoittajiin liittyvässä muistamattomuudessaan olisi jotain outoa.

Helsingin Sanomat kertoi tänään, että Vanhanen sai vaalirahoittaja Arto Merisalolta tiedon vaalitukea antaneista tahoista heti eduskuntavaalien jälkeen 2007.

Vanhasen mukaan kyseessä oli vaalien jälkeisenä päivänä lähetetty onnittelusähköposti, eikä hän painanut mieleensä siinä lueteltuja nimiä.

Vanhanen ei halunnut tänään vastata kysymykseen, kuinka monta kertaa hän on ollut sähköpostikirjeenvaihdossa Arto Merisalon kanssa.

Vanhasta oli vastassa joukko toimittajia hänen saapuessaan eduskuntaan tänään. Vanhanen sanoi tuntevansa toimittajien metkut.

- Taas kysyt sellaista, että jos vastaisin siihen jonkun lukumäärän, että yksi tai kaksi tai kolme, ja sitten selviääkin että on ollut neljä, niin syytettäisiin valehtelusta. Kyllä minä tunnen teidän työskentelytapanne. Jos vastaa johonkin yksiselitteisen selkeästi, ja se ei pidä sitten paikkaansa, niin siitä on sitten syytä epäillä että miksi on valehdeltu.

Kun Vanhaselta kysyttiin, että eikö tämä ole loogista, hän vastasi monipolvisesti.

- No se on teidän työtänne, mutta on myös ihan loogista se, että jos ei jotain asiaa muista ihan eksaktisti, niin ei kannata silloin vastata eksaktisti.

- Jos en tiedä tarkkaan, niin sanon "en tiedä" tai "en muista". Pyrin siihen, että sen minkä sanon, että se pitää paikkansa. Ja minä olen tässä suhteessa ollut kaikissa asioissa hyvin avoin, että jos en muista jotain asiaa, niin sanon sen, että en muista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.