Mainos

Vanhanen menetti ääniä, Urpilainen tuplasi

Pääministeri Matti Vanhanen menetti myös henkilökohtaisesti ääniä kuntavaaleissa Nurmijärvellä. Sen sijaan sekä SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen että kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen saivat lisä-ääniä.

Vuoden 2004 kuntavaaleissa Vanhanen sai 734 ääntä, mutta tänä vuonna vain 630 ääntä. Toinen menettäjä oli Riihimäellä asuva kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen. Räsänen sai viime vaaleissa 711 ääntä, mutta nyt saldo hupeni 637:ään.

SDP:n Jutta Urpilainen yli kaksinkertaisti äänimääränsä Kokkolassa: viimeksi 506 ääntä, nyt 1 161 ääntä. Siilinjärven valtuustopaikkansa uusineen kokoomuksen Jyrki Kataisen menestys ei ollut yhtä huimaa: Kataisen äänimäärä kasvoi 587:stä 600:aan.

Perussuomalaisten johtomies Timo Soini oli sekä Espoossa että puoluejohtajasarjassa omaan luokkaansa. Hän sai neljä vuotta sitten 1 484 ääntä, mutta nyt ääniä vyöryi 8 211.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Martti Korhonen sai Oulussa 1 554 ääntä ja RKP:n puheenjohtaja Stefan Wallin Turussa 1 443 ääntä. Kumpikaan ei ollut neljä vuotta sitten ehdolla.

Vihreiden puheenjohtaja Tarja Cronberg ei ollut kuntavaaleissa ehdokkaana.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.