Mainos

Vanhanen: Matalapalkkatyö ehkäisisi nuorten syrjäytymistä

Pääministeri Matti Vanhanen uskoo, että moni nuori voisi löytää paikkansa, jos saisi työuransa alkupäässä kiinni edes vaatimattomasta työstä ja voisi oppia työn ohessa.

Pääministeri Matti Vanhanen uskoo, että palvelualoilta pitäisi löytyä nykyistä enemmän töitä nuorille, jotka eivät muuten löydä paikkaansa työelämässä.

Vanhanen kirjoittaa Apu-lehden kolumnissa, että valtio hakee keinoja alentaa matalapalkka-alojen työnantajakustannuksia, jotta heikon tuottavuuden töille löytyisi lisää kysyntää. Asia on esillä ensi viikon keskiviikkona hallituksen kehysriihessä.

Vanhasen mukaan on vain todettava, että suuri osa nuorista ikäluokista ei osaamisellaan täytä työmarkkinoiden kasvavia vaatimuksia. Heille sopivat työt on karsittu pois työmarkkinoilta.

-Kouluista tiedetään, että 10-20 prosenttia oppilaista suoriutuu koulusta lähinnä vain siksi, että heidät halutaan sieltä pois, Vanhanen toteaa kirjoituksessaan.

Vanhanen uskoo, että moni nuori voisi löytää paikkansa, jos saisi työuransa alkupäässä kiinni edes vaatimattomasta työstä ja voisi oppia työn ohessa. Innostus opiskeluun voisi herätä myöhemmin, Vanhanen kirjoittaa.

-Voin ärsyttää monia, mutta pizzakuskia, paidanpesijää, bensamyyjää, juoksupoikaa, vesakonraivaajaa, sairaala-apulaista, kadunhiekoittajaa jne. tarvittaisiin täydentämään nykyistä ammattikirjoamme, Vanhanen uskoo.

Pääministerin mielestä ravintoloissa, junissa, matkailukeskuksissa, ostoskeskuksissa, sairaaloista ja vanhainkodeista puhumattakaan olisi töitä paljon nykyistä suuremmalle työntekijämäärälle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.