Mainos

Vanhanen lyhentäisi EU:n siirtymäaikoja

Pääministeri Matti Vanhanen toivoo Suomen ja Viron välille työvoiman vapaata liikkuvuutta. SAK torjuu Vanhasen esitykset siirtymäaikojen lyhentämisestä.

Suomenmaan haastattelema pääministeri Matti Vanhanen lyhentäisi EU-n siirtymäaikoja. Viron liittyessä EU:hun Vappuna voivat palvelut liikkua vapaasti maasta toiseen, mutta työvoiman liikkuvuus vapautuu vasta kahden vuoden kuluttua.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä että virolainen työntekijä voi tulla Suomeen vain firman kautta töihin. Vanhasen mukaan tällöin on aina mahdollisuus siihen, että joku vetää välistä.

- Nyt pitäisi voida mahdollisimman pian todeta yhdessä työmarkkinajärjestöjen kanssa, että työvoiman vapaa liikkuminen Viron ja Suomen välillä ei aiheuta sellaisia riskejä kuin aiemmin pelättiin, hän totesi lehden mukaan keskustan palkansaajien ja yrittäjien seminaarissa.

SAK torppaa siirtymäaikojen lyhentämisen

Ammattiliittojen keskusjärjestö SAK torjuu pääministeri Vanhasen esitykset työvoiman vapaan liikkuvuuden siirtymäaikojen lyhentämisestä.

SAK:n mukaan esitys on harkitsematon ja poikkeaa täysin siitä, mitä hallituksen ja työmarkkinajärjestöjen kanssa on sovittu.

- Siirtymäaikojen lyhentäminen johtaisi työelämän halpamarkkinoihin. Edes Suomen vaatimat siirtymäajatkaan eivät riitä estämään halpatyövoiman käyttöä EU:n laajentuessa.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 06.04.2004).

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.