Mainos

Vanhanen lupaili uutta tietoa eronsa syistä

Pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) eropäätöksen taustalla saattaa olla muitakin syitä kuin mitä hän itse on toistaiseksi kertonut.

Vanhanen vihjaisi Ylen radiouutisten pääministerin haastattelutunnilla, että jotakin vielä on paljastamatta.

- Minulla on omat syyni. Voin niihin aikanaan palata. Sen jälkeen ehkä ymmärretään vielä paremmin, Vanhanen sanoi lopulta sen jälkeen, kun toimittajat olivat useampaan kertaan tivanneet lisävalaistusta yllätyseroon.

Vanhanen ilmoitti joulun alla, ettei pyri jatkamaan keskustan puheenjohtajana ja on valmis luopumaan myös pääministerin tehtävästä sen jälkeen, kun keskustalle on valittu uusi johtaja.

Aluksi Vanhanen kertoi, että luopumisen syynä on tulossa oleva jalkaleikkaus. Myöhemmin hän selitti, että ratkaisun taustalla oli "kokonaisarvio".

Julkisuudessa on epäilty, että eropäätöstä olisi vauhdittanut kohu vaalirahoista ja erityisesti keskustaa lähellä olevan Nuorisosäätiön epäselvyyksistä. Vanhanen on joutunut selvittämään omaa osuuttaan ylimmälle laillisuusvalvojalle oikeuskanslerille.

Pääministerin haastattelutunnilla Vanhanen antoi aluksi ymmärtää, että hän on sanonut kaiken sen, mitä ylipäänsä aikoo eropäätöksestään kertoa.

- Joulukuussa kuvasin ne syyt, mitä haluan siitä kuvata, eikä siihen ole mitään lisättävää.

Vanhasta kuultiin ainakin tällä erää viimeisen kerran pääministerin haastattelutunnilla, mutta tilaisuus ei saanut häntä arvioimaan pitkää kauttaan hallituksen johdossa.

- Sen aika tulee vasta, kun tehtävä on ohi, hän sanoi.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.