Mainos

Vanhanen liputti puhtaan teknologian puolesta

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) korostaa, että globalisaatio ei tarkoita vain hyödyn ottamista maailmanlaajuisista markkinoista, vaan myös globaalia vastuuta.

Vanhanen totesi tänään Qatarin Dohassa, että maailman on kyettävä kiinnittämään huomionsa ilmastonmuutoksiin ja muihin pitkän aikavälin ympäristöongelmiin.

Siksi olisi Vanhasen mielestä hyvä muistaa, että investoinnit puhtaaseen teknologiaan jatkuvat huolimatta vallitsevasta talouskriisistä. Nykyistä paremmat teknologiat lisäävät kilpailukykyä niin nyt kuin tulevaisuudessakin.

Suuri haaste puhtaan teknologian kehitykselle ovat kilpailua vääristävät erilaiset ympäristövaatimukset eri maissa. Siksi Vanhasen mielestä mikään yritys ei saisi hyötyä toimimalla maassa, jossa on muita alhaisemmat ympäristövaatimukset.

Vanhanen osallistui Dohan demokratiafoorumiin. Hän tapasi myös Qatarin emiirin sheikki Hamad bin Khalifa Al-Thanin ja hallituksen johtoa. Keskustelunaiheet liikkuivat maiden kahdenvälisistä suhteista ilmasto- ja energiakysymyksiin sekä Lähi-idän rauhanprosessiin.

Suomeen Vanhanen palaa huomenna.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.