Mainos

Vanhanen lähtee Pietarin G8-kokoukseen

Presidentin kanslian mukaan vielä ei ole ratkaistu sitä, lähteekö Tarja Halonen kokoukseen.

Pääministeri Matti Vanhanen edustaa EU:ta ja puheenjohtajamaa Suomea heinäkuussa Pietarin G8-huippukokouksessa. STT:n saamien tietojen mukaan Vanhanen ja presidentti Tarja Halonen sopivat asiasta viime perjantaina.

Suomi osallistuu maailman suurten talousmahtien huippukokoukseen EU:n puheenjohtajan ominaisuudessa, kun G8-maiden johtajat kokoontuvat Pietarissa 15.-17. heinäkuuta.

Venäjä toimii tänä vuonna ensimmäistä kertaa G8-ryhmän puheenjohtajana. Venäjän presidentti Vladimir Putin oli jo viime vuoden puolella lähettänyt henkilökohtaisen kutsun Haloselle osallistua huippukokoukseen.

Pääministeri ja presidentti sopivat kuitenkin, että Suomen edustaja on pääministeri, sillä hän toimii puheenjohtajakauden ajan Eurooppa-neuvoston puheenjohtajana ja perustuslain työnjaossa EU-politiikkaa johtaa valtioneuvosto. Presidentin kansliasta kerrottiin, että vielä ei ole ratkaistu sitä, lähteekö Halonen kokoukseen.

Venäjä on valinnut puheenjohtajuuskautensa teemoiksi energiaturvallisuuden, koulutuksen ja taistelun tarttuvia tauteja vastaan. G8-ryhmän jäseniä ovat Venäjän lisäksi Yhdysvallat, Kanada, Japani, Saksa, Ranska, Britannia ja Italia. EU:ta edustaa kokouksissa puheenjohtajamaan lisäksi EU:n komissio.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.