Mainos

Vanhanen kiristäisi veroastetta nousukauden koittaessa

Suomalaiset saavat varautua veroasteen nousuun, jos keskusta jatkaa hallitusvallan kahvassa vielä meneillään olevan talouskriisin jälkeen ja puoluetta johtaa Matti Vanhanen. Keskustan puoluevaltuuskunnassa Vanhanen asetti tänään veroasteen hallitun nostamisen leikkausten edelle julkisen talouden tasapainottamisessa.

- Emme voi säästää samassa mittakaavassa kuin 1990-luvulla viemättä yhteiskuntaa vereslihalle, Vanhanen sanoi.

Tärkeimpänä keinona julkisen talouden vahvistamiseksi Vanhanen pitää edelleen työurien pidentämistä.

Vahvaa julkista taloutta keskusta tarvitseekin poliittisen strategiansa toteuttamiseen. Ruotsin-risteilyllä pidetty puoluevaltuuskunnan kokous määritteli puolueelle tärkeimmiksi asioiksi perheen, kodin ja sosiaalisen vastuun ja oikeudenmukaisuuden kysymykset.

Käytännössä nämä ovat usein ilmentyneet muun muassa lapsilisien ja kotihoidon tuen kaltaisina tulonsiirtoina ja viimeksi takuueläkkeen luomisena.

Puheenjohtajasta ehkä jäsenäänestys

Keskusta valmistautuu jo vuoden 2010 puoluekokoukseensa. Puoluesihteeri Jarmo Korhosen mukaan puolueen puheenjohtajan valinnassa saatetaan käyttää neuvoa-antavaa jäsenäänestystä. Päätöksen asiasta tekee puolueen hallitus ensi syksynä.

Yksi mahdollisuus olisi tehdä puoluekokouksessa valinta jäsenäänestyksessä kahden eniten ääniä saaneen kesken. Vanhanen on aiemmin ilmoittanut tähtäävänsä jatkoon niin puheenjohtajana kuin pääministerinäkin.

Mahdolliset vastaehdokkaat ovat toistaiseksi pysyneet hiljaa, mutta tarjolle on heitetty muiden muassa ympäristöministeri Paula Lehtomäkeä, kansanedustaja Tuomo Puumalaa, liikenneministeri Anu Vehviläistä, kansanedustaja Kimmo Tiilikaista ja valtiosihteeri Mikko Alkiota.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.