Mainos

Vanhanen kimpaantui kokoomuksen sooloilusta komissiopelissä

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) varoittaa kokoomusta Suomen mahdollisuuksien heikentämisestä tulevassa EU:n johtotehtävien jaossa.

Pääministeri piti tänään yllättäen tiedotustilaisuuden virka-asunnollaan Kesärannassa sen jälkeen, kun puolustusministeri Jyri Häkämies (kok.) oli ehdottanut ulkoministeri Alexander Stubbia (kok.) EU:n tulevaan ulkoministerin tehtävään.

Vanhanen teki selväksi, että EU-komissaari Olli Rehn on hänen ehdokkaansa, kun komission tehtäviä jaetaan, ja Suomen tavoitteena on saada tulevassakin komissiossa mahdollisimman raskas salkku. Suomen mahdollisuuksia ei hänen mukaansa tässä pelissä paranneta sillä, että keskusteluun heitellään eri nimiä.

Pääministerin mukaan kokoomuksen uudesta ehdotuksesta ei ole etukäteen hallituksessa puhuttu. Hän painotti asian kuuluvan pääministerin vastuulle ja sanoi tekevänsä kulisseissa koko ajan työtä Rehnin mahdollisuuksien hyväksi.

Pääministeri huomautti, että vain muutama viikko sitten kokoomus teki aloitteen Rehnin tukemisesta korkeisiin tehtäviin, ja nyt ilmaantuikin uusi ehdokas.

- Tämän tyyppinen poukkoilu kannan kanssa ei ole viisasta. Suomen pitää olla johdonmukainen tässä vaikuttamistyössä, Vanhanen sanoi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.