Mainos

Vanhanen kiistää Ylen uutisen edustuskahnauksesta

Pääministeri Matti Vanhanen kiistää Ylen aamuiset tiedot pääministerin ja presidentti Tarja Halosen välisestä edustautumiskiistasta EU:n "Obama-huippukokouksessa".

- Siinä ei ollut pienintäkään kiistaa. Vanhanen sanoo Verkkoapilalle.

- Ylen aamu-uutisessa oli laitettu väärää tietoa suuhuni.

Ylen Uutiset kertoi aamulla Vanhasen pitävän Prahan kokoukseen liittynyttä edustusepäselvyyttä pääministeriaikansa vakavimpana kahnauksena presidentti Halosen kanssa. Uutisessa tarkoitettiin huhtikuun alun kokousta, johon osallistui myös Yhdysvaltain presidentti Barack Obama.

- Tilanne oli ihan päinvastoin. Minun kansliani teki hartiavoimin töitä, jotta saimme kaksi kutsua ja kaksi paikkaa kokoukseen. Tästä on myös kirjallisia dokumentteja.

"Ylen oma syöttö"

Vanhasen mukaan Obama-kokous on Suomen EU-traditiossa klassisin esimerkki kokouksesta, jossa on kysymys kahdenvälisestä ulkopolitiikasta.

- Olen koko EU-jäsenyyden ajan pitänyt kiinni siitä, että sellaisissa kolmasmaakokouksissa tasavallan presidentin rooli on luontevin.

Vanhanen luonnehtii uutista Ylen vaalien alla tekemäksi omaksi syötöksi, jolla pääministeri yritetään saada väittelemään panemalla sanoja tämän suuhun.

Taxellin ryhmän kuultavana

Ylen saman uutisen mukaan Vanhanen on vaatinut Christoffer Taxellin perustuslakityöryhmää ratkaisemaan niin sanotun kahden lautasen ongelman EU-edustautumisessa niin, että presidentti jää sivuun.

Tätä tietoa Vanhanen ei halua kommentoida.

Lue myös:

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.