Mainos

Vanhanen kiistää ulkopoliittisen saamattomuuden

Muun muassa SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma on arvostellut pääministeri Vanhasta ulkopoliittisen johtajuuden puutteesta.

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) kiistää väitteet siitä, ettei hän pitäisi ulkopolitiikan ohjaksia käsissään.

- Monet kiistanalaiset asiat, rauhanturvalaki, EU:n nopean toiminnan joukot ja jalkaväkimiinoista luopumisen aikataulun ja sen rahoituksen saaminen järkeväksi menivät kaikki minun nuottien mukaan. Myös EU:n puolustuspolitiikan kehittämisessä minun kaudellani on oltu aktiivisia, sanoo Vanhanen Turun Sanomien ja Väli-Suomen sanomalehtien haastattelussa.

Vanhasen mukaan ulkopolitiikka on kuitenkin niin hyvässä kunnossa, ettei se ole vaatinut häneltä yhtä paljon huomiota kuin talouspolitiikka. Häntä on syyttänyt ulkopoliittisen johtajuuden puutteesta muun muassa SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma ja ulkoasianvaliokunnan jäsen, kansanedustaja Liisa Jaakonsaari. Jaakonsaari ei usko pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) vakuutteluja, että ulkopolitiikka olisi hänen käsissään.

Jaakonsaaren mukaan on hyvä, että nyt ulko- ja turvallisuuspolitiikasta keskustellaan suoraan. Hallituksella täytyisi silti olla keskustelussa yhteinen linja.

Myös Helsingin Sanomat on arvioinut, että ulkopolitiikan johto on lipunut pääministerin käsistä.

- Minulta taisi jäädä haastattelu antamatta. Se näkyy jutusta, arvioi Vanhanen. - Niin presidentin kuin pääministerin ulko- ja turvallisuuspoliittiset puheet ja haastattelut ovat tekoja. En ajoita niitä sen mukaan, miten lehdet ovat kiinnostuneet asioista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.