Mainos

Vanhanen kiistää tienneensä Kontiolan KMS-rahansiirroista

Pääministeri Matti Vanhanen sanoo, että hänellä ei ole aavistusta, kuka teknisesti siirsi Kehittyvien maakuntien Suomi -yhdistyksen rahat hänen vaaliyhdistyksensä tilille.Vanhanen kertoi YLE uutisille, että hän ei tiennyt keskustan kehittämispäälliköllä Lasse Kontiolalla olleen käyttöoikeutta KMS:n tiliin.

Vanhanen ei halunnut tänään kommentoida asiaa STT:lle, ilmoitti valtioneuvoston viestintäjohtaja Asko Mattila Tokiosta. Pääministeri on parhaillaan virkamatkalla Japanissa.

Eilisen Ilta-Sanomien mukaan keskustan kehittämispäällikkö Kontiola maksoi 10 000 euroa vaalitukea Vanhasen tukiyhdistyksen tilille. Aiemmin tällä viikolla yhteydet keskustan ja KMS:n välillä on kiistetty.

Vanhanen sanoi, että hänen tietonsa Kontiolan toimien suhteen ovat rajalliset ja tietonsa yksityiskohdista puutteelliset. Pääministerin mukaan Kontiolan aiemmin esittämä anteeksipyyntöilmoitus osoittaa, että Vanhanen ja puoluesihteeri Jarmo Korhonen eivät olleet asiasta tietoisia. Lasse Kontiola lähetti torstaina tiedotusvälineille anteeksipyynnön, jossa hän vakuuttaa, että puolueen johto ei tiennyt hänen toimistaan.

Pääministeri palaa takaisin Suomeen torstaina iltapäivällä. Huomenna hänellä on Tokiossa muun muassa tapaaminen Japani-Suomi-ystävyysseuran kanssa ja entisen pääministerin Junichiro Koizumin kanssa. Tiistaina ohjelmassa on tervehdyskäynti keisari Akihiton luona ja keskustelut pääministeri Yasuo Fukudan kanssa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.