Mainos

Vanhanen kiistää puheet kiitollisuudenvelan maksamisesta

Keskustan puheenjohtaja Matti Vanhanen kiistää, että karonkan järjestäminen vaalirahoituksen antajille tai osallistuminen yhden yrityksen peruskiven muuraukseen olisi ollut kiitollisuudenvelan maksamista.

- Vaalituki on täysin laillista toimintaa. Karonkka liittyi siihen, että he osallistuivat myös puolueen rahoittamiseen. Kyllä meillä on ihan normaalit kohteliaisuustavat käytössä, pääministeri sanoi toimittajille tullessaan eduskuntaan.

Vanhanen korosti, ettei rekisteröinyt mieleensä Helsingin Sanomien kertomaa Arto Merisalon lähettämää listaa Kehittyvien maakuntien Suomen taustahenkilöistä, koska sai samana vuoden 2007 vaalien jälkeisenä päivänä paljon sähköposteja.

Vanhasella oli mielestään perusteltu syy olettaa, että vaalirahoittajia olisi ollut huomattavasti suurempi joukko. Hän kertoo ilmoittaneensa KMS:n rahoitusosuuden kampanjaansa asiaankuuluvalla tavalla.

- Minulle oli itse asiassa pettymys, että kaiken käsittelyn jälkeen selvisi, että se olikin vain tämä pikkuporukka. Kun lahjoittajien määrä olikin suppea, joukossa oli väkisinkin 1700 euron ylittäneitä lahjoittajia, hän kommentoi.

Merisalon vaalivoitto-onnitteluun lähettämänsä vastauksen tuttavallista allekirjoitusta Vanhanen perusteli sillä, että hän on kaikille keskustan jäsenille Matti. Merisalon Vanhanen muisteli tavanneensa muutamia kertoja eri tilaisuuksissa, mutta hänellä ei ollut silloin vielä tietoja tämän taustoista.

Helsingin Sanomat kertoi tänään, että pääministeri Matti Vanhanen sai tiedon Kehittyvien Maakuntien Suomi -yhdistyksen taustahenkilöistä jo maaliskuussa 2007.

(MTV3 - STT - HS)

Katso Vesa Kallionpään juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.