Mainos

Vanhanen kiistää omien painostuksen Korhos-asiassa

Pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) mukaan häntä ei ole yritetty saada luopumaan tuestaan puoluesihteeri Jarmo Korhoselle. Sanomalehti Kalevan mukaan keskustan eduskuntaryhmästä ja kentältä on vedottu Vanhaseen, että hän yrittäisi saada Korhosen luopumaan vapaaehtoisesti tehtävistään.

- Laajaa vetoomusta ei ole ollut. Yhden tekstiviestin olen asiasta saanut, enkä ole kertonut siitä kellekään, Vanhanen sanoi torstaina MTV:n uutisille.

Vanhanen ei ota kantaa siihen, haluaisiko hän Korhosen luopuvan puoluesihteerikisasta. Pääministeri korostaa, että puoluekokous tekee valinnat, ja jokainen tekee päätöksen ehdokkudestaan itse.

- Puoluekokous valitsee puheenjohtajan, kolme varapuheenjohtajaa ja puoluesihteerin. Ne ovat kaikki itsenäisiä valintoja, joihin jokainen saa mandaatin puoluekokoukselta. Meillä ei ole sellaista traditiota, jossa muut puoluejohdon jäsenet vaikuttaisivat jonkun toisen puoluejohdon jäsenen valintaan.

Kenttä pelkää riitaisaa puoluekokousta

Sanomalehti Kalevan tietojen mukaan vetoomuksen laatijat toivovat, että Vanhanen vetäisi tukensa pois puoluesihteeriltä. Korhonen on ehdolla myös keskustan seuraavaksi puoluesihteeriksi. Kamppailusta hänen ja Kimmo Tiilikaisen välillä ennustetaan tiukkaa.

Keskustalaisia huolettaa, että huomenna Joensuussa alkava puoluekokous riitelee vaalirahasotkusta ja hakee syyllisiä. Vanhaseen vedonneet haluavat, että Korhonen kantaisi vastuunsa vaalirahasotkusta, joka näyttää kytkeytyvän yhä tiiviimmin keskustan puoluetoimistoon. Kaleva ei kerro, kuinka moni on allekirjoittanut vetoomuksen.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli ei ole yllättynyt keskustaväen reaktiosta.

- Kun puoluekokous lähestyy, on aika luontevaa, että kaikenlaisia asioita nousee esiin. Ei tämä välttämättä mitään kovin yllättävää ole. Kun tässä on käyty hyvin syvää keskustelua erilaisista asioista, on ymmärrettävää, että kentältä sattaa nousta tämänkin kaltaisia vetoomuksia, Kalli toteaa MTV:n uutisille antamassaa haastattelussa.

Jarmo Korhonen, joka on yksi vaalirahoituskohun keskushahmoista, lähti lomalle viime viikon puolivälissä pitämänsä tiedostustilaisuuden jälkeen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.