Mainos

Vanhanen Kiinassa: Köyhille tuulivoimaa, rikkaille ydinvoimaa

Ydinvoima ei voi olla köyhien maiden ratkaisu energiantuotantoon, pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) sanoi sunnuntaina Kiinan Boaolla. Energiaa pitäisi sen sijaan tuottaa tuulivoimalla.

-Kuka esimerkiksi ajattelee, että Afrikassa voitaisiin koskaan tai ainakaan lähitulevaisuuden energiahuolto rakentaa ydinvoimalla? Sellaisia pääomia ei ole, eikä infrastruktuuri ole sellainen, että se onnistuisi, Vanhanen sanoi Etelä-Kiinassa pidetyn suuren Boaon talousfoorumin päättymisen jälkeen.

Vanhanen ei kuitenkaan halunnut vedellä rajoja siihen, mille maalle ydinvoima sopii ja mille ei. Luonnollisena rajaajana toimivat hänen mukaansa markkinat.

Vanhanen kehotti tarmokkaasti kehitysmaita investoimaan tuulivoimaan, joka on toiminnassa ollessaan päästötöntä. Hän ei kuitenkaan pitänyt realistisena, että köyhimmät maat ryhtyvät nyt rajusti investoimaan tuulivoimaan, kun niillä on muitakin rahakohteita.

Suomeen ydinvoima sen sijaan sopii jatkossakin, Vanhanen sanoi. Jätetyt hakemukset uusien yksiköiden rakentamisesta tullaan hänen mukaansa käsittelemään.

-Suomen oloissa sitä on käytetty ja on hyvin todennäköistä, että uusiakin päätöksiä (rakentamisesta) tehdään.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.