Mainos

Vanhanen: Kansalaisten oltava valmiita muutoksiin

Vanhanen peräänkuuluttaa asenneilmaston muutosta globalisaation haasteiden edessä.

Pääministeri Matti Vanhanen perää kansalaisilta uskallusta kohdata globalisaation vaatimat muutokset yhteiskunnassa. Pääministerin mukaan niin kansalaisilta kuin yrityksiltäkin vaaditaan enemmän, jotta Suomi pysyisi maailmanlaajuisessa kilpailussa mukana.

Vanhanen näkee kansalaisten roolin globalisaatioon vastaamisessa selvänä.

- Pitää tehdä töitä ja kehittää itseään, opiskella ja kouluttaa ja myös sitten olla valmiita muutoksiin. Meillä on ehkä turhaa turvallisuushakuisuutta, pelkäämme ehkä tarpeettomastikin muutoksia, pääministeri sanailee.

Pääministerin mukaan asenneilmasto on usein tarpeellisen muutoksen tiellä.

- Kansalaisten pitää olla valmiita myös muutoksiin, että kaikki ei aina jatku samalla tavalla kuin on totuttu pitkän ajan kuluessa. Maailma ympärillämme muuttuu ja myös meidän pitää muuttua, Vanhanen uskoo.

Vaadituista muutoksista, eli innovaatioiden paremmasta hyödyntämisestä, tuottavuuden parantamisesta ja osaamisen kehittämisestä ovat yhtä mieltä niin työmarkkinajärjestöt, yritykset kuin hallituskin. Vain toteuttamisaikataulusta voi löytää eroja.

- Ei tässä ole mistään akuutista hädästä kyse, vaan tällä halutaan varautua siihen, että jatkossakin pärjäämme, Vanhanen perustelee.

Vanhanen puhui tänään seminaarissa, jossa pohdittiin Suomen asemaa maailmantaloudessa. Seminaari oli osa laajempaa Suomea ja globalisaatiota arvioivaa hanketta, jonka loppuraportti julkaistaan marraskuun alussa.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 12.10.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.