Mainos

Vanhanen jyrkkänä: Taloustietoja ei pimitetty

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) kiistää jyrkästi syytökset siitä, ettei hallitus olisi pitänyt eduskuntaa ajan tasalla valtiontalouden tilanteesta.

Vanhanen sanoi eduskunnassa, että päivitetyt arviot on annettu ajallaan. Myös tilanteen muuttamisesta on hänen mukaansa tiedotettu heti, kun uutta tietoa on ollut käytettävissä.

Puhemies Sauli Niinistö (kok.) moitti äskettäin, että hallitukselta ei ole saatu selvitystä valtion ensi vuoden budjetin perusteista. Niinistö epäili, että hallituksen budjettiesitys on huonontuneessa taloustilanteessa tyhjän päällä.

Vanhasen mielestä lähivuosien isoja asioita ovat maltillinen palkkapolitiikka, työurien pidentäminen, veroratkaisut ja oikein kohdistetut kasvua vauhdittavat ratkaisut.

-Näitä jokaisen tahon yhteiskunnassa pitäisi kesän ylitse vakavasti miettiä, Vanhanen sanoi kesälomalle lähtöä tekeville kansanedustajille.

Kansanedustaja Kari Rajamäki (sd.) oli sitä mieltä, että ensin piti käydä EU-vaalit ennen kuin hallitus uskalsi tunnustaa talousennusteiden heikenneen. Kuntatalouden kriisinkin hallitus tunnusti vasta kuntavaalien jälkeen, hän muistutti.

SDP:n mielestä hallitus ei vieläkään tunnusta tilanteen vakavuutta.

-Hallituksen veroelvytys ei toimi, koska työllisyys heikkenee myös kotimarkkinoilla, Rajamäki sanoi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.