Mainos

Vanhanen jättää tutkintapyynnön Kurosen kustantajasta

Vanhasen asiamiehen mukaan Susan Kurosen kirjassa on julkaistu henkilökohtaisia tietoja ilman lupaa. Pääministerin Morsian -kirjassa piti alunperin julkaista kymmeniä Vanhasen lähettämiä tekstiviestejä, mutta suurin osa poistettiin julkisuudessa nousseen kohun takia. Kustantajan mielestä tutkintapyyntö on absurdi.

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) tekee poliisille tutkintapyynnön entisen naisystävänsä Susan Kurosen kirjasta. Vanhasen STT:lle lähettämän tiedotteen mukaan tutkintapyyntö ei kuitenkaan koske kirjan kirjoittajaa, vaan sen julkaisijaa ja kustantajaa.

Vanhasen mielestä kyse on periaatteesta ja yksityisyyden suojasta.

- Kirjassa on julkaistu ilman lupaa pääministeristä ja hänen perheestään hyvin henkilökohtaisia tietoja. Tiedoilla ei ole yhteiskunnallista merkitystä. Uteliaisuutta ja tirkistelynhalua ne varmasti tyydyttävät, mutta päämieheni katsoo, ettei tämä voi oikeuttaa niiden julkaisemista, sanoo Vanhasen asianajaja Petteri Sotamaa tiedotteessa.

Sotamaa sanoi STT:lle, että Vanhanen tekee tutkintapyynnön huomenna.

Pääministerin Morsian -kirja julkaistiin kuukausi sitten suuren mediakohun saattelemana. Kirjan kustantaja Kari Ojala perusteli kirjan pikaista julkaisua ennen vaaleja sillä, että kustantaja elää kirjojen myynnillä. Hänen mukaansa opuksella ei ollut mitään poliittisia tarkoitusperiä.Kustantaja Etukeno otti kirjasta 10 000 kappaleen painoksen.

Kirjassa Kuronen kertoo yhdeksän kuukautta kestäneestä seurustelusuhteestaan pääministeri Vanhasen kanssa. Kirjan sivuilla Kuronen kirjoittaa sangen yksityiskohtaisesti, miten pariskunta tapaili ja vietti aikaansa. Varsin legendaariseksi on jo ehtinyt muotoutua kuva uuniperunaa ja pihviä kokkaavasta pääministeristä.

Kirjan julkistamistilaisuudessa Kuronen väitti joutuneensa painostuksen kohteeksi, jotta hän ei julkaisisi kirjaansa. Hän ei kuitenkaan halunnut kertoa väitetystä painostuksesta tarkemmin. Keskusta kiisti painostuksen heti tuoreeltaan.

Kirjassa piti alunperin julkistaa jopa kymmeniä Vanhasen Kuroselle lähettämiä tekstiviestejä, mutta kustantaja poisti niistä suurimman osan julkisuudessa virinneen keskustelun takia.

Kustantaja: Tutkintapyyntö absurdi

Susan Kurosen kirjan kustantaja Kari Ojala pitää pääministeri Matti Vanhasen tutkintapyyntöä "absurdina".

- Ihmettelen tutkintapyyntöä. Meidän mielestämme kirjassa ei ole mitään niin intiimiä, että se loukkaisi Vanhasen yksityisyyden suojaa. Kirjan tiedot ovat tarpeellisia nimenomaan yhteiskunnallisen keskustelun vuoksi, Ojala sanoi STT:lle.

Ojala sanoi uskovansa, että kirja itse asiassa siivittää keskustan vaalivoittoon. Ojala kommentoi asiaa ennen vaalituloksen selviämistä.

- Ulkomaiset lehdetkin ovat olleet sitä mieltä. Keskusta on valjastanut kirjan vaalityöhönsä, käyttänyt kirjaa kampanjassaan. Tätä asetelmaa vasten tutkintapyyntö on absurdi, Ojala sanoi.

STT ei tavoittanut Susan Kurosta. Ojala otaksui, ettei Kuronen halua asiaa kommentoida.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.