Mainos

Vanhanen jatkaa yritystään palkkamaltin puolesta

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) jatkaa tänään yritystään saada työmarkkinajärjestöt neuvottelemaan uusista, pitkäaikaisista ja maltillisista palkkasopimuksista. Vanhanen tapaa keskusjärjestöjen johtajat iltapäivällä.

Vanhanen on toivonut erityisesti, että kunta-alalle saataisiin hyvissä ajoin sovittua maltillinen palkkaratkaisu koko kunnallisvaalikaudeksi. Pääministerin mielestä sellainen helpottaisi kuntien taloudenpitoa vaikeutuvassa tilanteessa.

Maltillisen palkkaratkaisun vastapainoksi hallitus on luvannut harkita lisätoimia kuntien tukemiseksi. Kuntien verotulot uhkaavat pienentyä taloustaantuman vuoksi.

Vanhasen ja järjestöjen edellinen tapaaminen peruuntui kireissä tunnelmissa. Hallitus oli suututtanut palkansaajajärjestöt aikeillaan nostaa eläkkeelle lähtemisen alaikärajaa 63 vuodesta 65 vuoteen.

Palkkaneuvotteluihin valmistautumista varjostavat synkentyvät talousnäkymät. Palkansaajapuolella halutaan varmistaa ostovoiman säilyminen myös taantuman oloissa. Työnantajien mielestä palkansaajajärjestöissä ei ole ymmärretty, miten vakavasta talouskriisistä nyt on kysymys.

Ristivetoa on ollut myös palkansaajapuolen sisällä. Maltillisten korotusten ja jopa nollalinjan puolesta liputtanut STTK:n puheenjohtaja Mikko Mäenpää (sd.) sai heti kuulla moitteita monista jäsenliitoistaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.