Mainos

Vanhanen jarruttelee puheita Suomen Pankin johtajanimityksestä

Pääministeri Vanhasen mielestä Suomen Pankin johtajanimityksestä käyty keskustelu on ollut ennenaikaista. Vanhanen muistuttaa, että lopullisen nimityksen tekee tasavallan presidentti.

Pääministeri Matti Vanhanen jarruttelee puheita Suomen Pankin johtajanimityksestä.Pääministeri Matti Vanhanen hillitsee Suomen Pankin pääjohtajanimityksestä herännyttä keskustelua. Vanhanen muistuttaa, että pankin pääjohtaja on osa Euroopan keskuspankkijärjestelmää, jonka taas pitää olla ehdottoman riippumaton kaikista kytkennöistä ja sidonnaisuuksista.

-Siksi myöskään ei saisi luoda sellaista mielikuvaa, että pääjohtajan nimityksessä olisi tämmöisiä sidonnaisuuksia olemassa, Vanhanen varoitti Ylen radiouutisten pääministerin haastattelutunnilla.

Hän muistutti keskustelun olevan myös osin ennenaikaista.

-Nyt pöydällä on Suomen Pankin pääjohtajan nimittäminen, jossa nimityksen tekee lopulta tasavallan presidentti. Sen takia ei pitäisi mennä spekuloimaan mitään, mitä tästä nimityksestä ehkä seuraa.

Vanhanen kertoi keskustelevansa alkuviikosta komission puheenjohtaja Romano Prodin kanssa siitä, millä ehdoilla ja aikataululla pankkivaltuuston ehdottama komissaari Erkki Liikanen voisi irrottautua komissiosta ja ottaa viran vastaan.

-Kuuntelen, mikä komission puheenjohtajan toive on. Sen keskustelun perusteella tehdään sitten johtopäätös täällä Suomessa. Se tapahtuu lähipäivinä, totesi Vanhanen.

Pankkivaltuuston esitys oli, että Liikanen aloittaisi pääjohtajana heinäkuun alussa. Komission nykykausi jatkuu lokakuun loppuun asti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.