Mainos

Vanhanen ja Rice tapaavat Helsingissä

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) tapaa Yhdysvaltain ulkoministerin Condoleezza Ricen alkavalla viikolla. Tapaaminen on Helsingissä pidettävän Etyjin ulkoministerikokouksen yhteydessä.

Vanhanen kertoi asiasta Yleisradion Pääministerin haastattelutunnilla.

Suomi on joutunut Etyjin puheenjohtajamaana kommentoimaan muun muassa Venäjän toimia Georgian kriisissä. Vanhasen mukaan tämä ei ole millään tapaa haitannut maiden kahdenvälisiä suhteita. Asiat kiistelevät, ei maat, hän sanoi.

Ulkoministeri Alexander Stubb (kok.) suhtautuu epäillen Etyj-kokouksen mahdollisuuksiin päästä yhteiseen poliittiseen julistukseen. Julistus on kokouksen päätavoite.

- Jos läpimenon mahdollisuudet ovat yhdestä kymmeneen, niin tässä tapauksessa nelosella mennään. Vähän skeptinen olen sen suhteen, että meneekö se edes läpi. Puheenjohtajana vedämme liinat kiinni siinä vaiheessa, kun perusperiaatteita vastaan aletaan hyökkäämään, Stubb sanoi Yleisradion haastattelussa.

Kokouksessa jatkunee myös Georgian sodan jälkipuinti. Stubb myöntää Ety-järjestön epäonnistuneen sodan ehkäisemisessä.

Stubb ei silti antaisi Etelä-Ossetian, Vuoristo-Karabahin tai Transnistrian jäätyneiden konfliktien hoitoa Etyjiltä muille, vaan toivoo järjestön pitäytyvän mieluummin nykyisissä mandaateissa.

Stubbin mukaan järjestö onnistui kuitenkin auttamaan tulitaukoponnisteluissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.