Vanhanen ja Katainen teilasivat Korhosen puheet

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) kommentoi vain lyhyesti puoluesihteerinsä Jarmo Korhosen ehdotusta yhteiskuntasopimuksesta ja mahdollisesta palkkojen leikkauksesta.

Vanhanen totesi eduskunnassa toimittajille, että Korhosella on tapana jotain sanoessaan lyödä aina lekalla.

Samalla Vanhanen teki selväksi, ettei Korhosen avaus vastaa hallituksen linjauksia.

Korhonen esittää yhteiskuntasopimusta tänään Helsingin Sanomissa.

Myös valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) lyttäsi Korhosen puheet.

Kataisen toivoo, että keskusta kävisi sisäistä keskustelua siitä millaisia lausuntoja on syytä antaa.

- Se taisi olla taas tämän päivän Korhonen. Minusta siinä jutussa oli yksi olennainen kohta, nimittäin se että hän ei ole puhunut pääministeri Vanhasen kanssa. Ja se kyllä näkyy, Katainen heitti.

Katainen sanoi pitävänsä erittäin huonona asiana, että toisen päähallituspuolueen puolelta esitetään irtiottoja siitä linjasta, mitä hallitus on noudattanut työmarkkinaosapuolten suuntaan ja omassa talouspoliittisessa linjassaan. Nyt tarvitaan yhteishenkeä eikä uhkakuvien maalailua ja välistävetoa, Katainen opasti hallituskumppania.

-Toivon, että keskustassa käydään sisäinen keskustelu, että kuinka paljon voidaan edes vaalien alla tällaisia perusasioissa vetää eri suuntiin. En usko, että tämän kenenkään edun mukaista.

Katainen alleviivasi, että hallituksen tarkoitus on edelleen luoda vakautta, eikä lietsoa paniikkimielialaa.

-Meillä on näkymät hyvästä ostovoiman kehityksestä, mutta kansainvälisessä taloudessa on suuria epävarmuustekijöitä ja riskejä meidän talouskehityksellemme, ja tässä tarvitaan nyt hyvää talkoohenkeä kaikkien kanssa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat