Mainos

Vanhanen ja Kalliomäki: Ylen nimitys muiden puntarissa

Pääministeri Matti Vanhanen ja valtiovarainministeri Antti Kalliomäki korostavat Ylen toimitusjohtajanimityksen kommentoinnin kuuluvan eduskuntaryhmille ja Ylen hallintoneuvostolle.

Ylen hallintoneuvoston oppositiopuolueiden edustajat ovat arvostelleet ankarasti sitä, että uuden toimitusjohtajan etsinnästä vastanneet kansanedustaja Markku Laukkanen ja kansanedustaja Jouni Backman ovat päättäneet hakea muiden hyväksyntää Backmanille. Käytännössä tämän katsotaan tarkoittavan sitä, että kaksi suurinta hallituspuoluetta ovat sopineet asiasta muita kuulematta.

Vanhasen mukaan Ylen hallintoneuvoston tehtävänä on myös arvioida, millaiset pätevyydet Backmanilla on Ylen toimitusjohtajaksi.

- On parempi, että minä en tähän neuvoja anna. Tämä näyttää olevan kylliksi vaikea asia ilman, että ulkopuoliset siihen sotkeutuvat, pääministeri sanoi.

Vanhanen muistutti hallituksen tehneen oman nimityslinjauksensa ja sanoi sen toimineen hyvin, mutta ei lähtenyt arvioimaan, pitäisikö muilla tahoilla olla vastaava linjaus.

- Vastuu on esittelevällä ministerillä, ja jos tarpeellista on, hän neuvottelee hallituksen sisällä. Minä olen tukenut vahvasti esittelevän ministerin kantaa, ja jokainen nimitys on mennyt tällä järjestelmällä eikä yksittäisiä nimityksiä kytketä millään lailla toisiinsa, hän selvitti hallituksen pelisääntöjä.

- Tämä on ainoa tapa. Kyvyn ja pätevyyden pitää ratkaista, hän lisäsi.

Ylen hallintoneuvosto on koolla illansuussa, mutta oppositio on uhannut jättää nimitysasian pöydälle. Lisäksi sen on määrä keskustella Ylen talouden ja hallinnon kehittämisestä. Siihen tulee aineksia parlamentaarisen televisiotyöryhmän puheenjohtajalta Seppo Niemelältä. Päätyönään hän toimii Vanhasen hallituksen kansalaisvaikuttamisen politiikkaohjelman vetäjänä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.