Vanhanen illalla kohti Thaimaata

Pääministeri Matti Vanhanen tapaa vierailullaan Thaimaan kuninkaan ja pääministerin.

Tsunamin tuhoja Phuketissa, Thaimaassa.

Pääministeri Matti Vanhanen lähtee myöhään tänä iltana vierailulle Thaimaahan. Hän saapuu Bangkokiin huomenna iltapäivällä. Matka on yhteinen Ruotsin pääministerin Göran Perssonin ja Norjan pääministerin Kjell Magne Bondevikin kanssa, ja tarkoituksena on muun muassa kiittää Thaimaata toiminnasta Aasian katastrofin jälkeen.

Huomenna pääministerit tapaavat Thaimaan kuninkaan Bhumibol Adulyadejin ja pääministeri Thaksin Shinawatran Hua Hinin lomakeskuksessa. Se sijaitsee Thaimaanlahden länsirannalla, pari sataa kilometriä Thaimaan pääkaupungista Bangkokista etelään.

Illalla Thaimaan ja Pohjoismaiden pääministerit jatkavat keskusteluja Bangkokissa. Tapaamisissaan pohjoismaiset pääministerit myös keskustelevat katastrofialueen jälleenrakennuksesta ja humanitaarisesta avusta.

Maanantaina 17. tammikuuta Vanhanen, Persson ja Bondevik vierailevat tuhoalueella, missä he tutustuvat kriisin jälkihoitoon ja tervehtivät paikalla olevia kriisityöntekijöitä. Pääministerit tapaavat myös paikallisia viranomaisia. Pääministeri Vanhanen palaa kotimaahan tiistaiaamuna 18. tammikuuta.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat