Mainos

Vanhanen huolissaan laiskasta ennakkoäänestyksestä

Pääministeri Matti Vanhanen on huolissaan keskustan perinteisten kannatusalueiden laimeasta ennakkoäänestysinnosta. EU-vaalit eivät ole vetäneet väkeä ennakkoäänestyspaikoille esimerkiksi Pohjois- ja Itä-Suomessa.

- Esimerkiksi Pohjois-Karjalassa on viiden prosentin kuntia, kun Kauniaisissa jo 20 prosenttia asukkaista on käynyt äänestämässä. Tämä tulee vaikuttamaan vaalitulokseen, jos ihmiset eivät aktivoidu, Vanhanen sanoo.

Itä-Suomessa äänestysprosenteilla ei ole juhlittu viime vuosina muutenkaan. Vanhasen mukaan juuri heillä olisi kuitenkin aihetta pyrkiä vaikuttamaan.

- Kun otetaan huomioon, että seuraavan viiden vuoden aikana tullaan päättämään muun muassa aluepolitiikan sisällöstä seitsemäksi vuodeksi eteenpäin. Ehkä olisi hyvä, että ihmiset ottaisivat kantaa erityisesti nillä alueilla, joihin EU:n alue- ja maatalouspolitiikka eniten vaikuttaa, Vanhanen sanoo.

Puheenjohtaja Matti Vanhanen ei silti kadu, ettei keskustalla ole vaaliliittoa, jota Rkp sille ehdotti.

- Meillä on oma periaatteellinen kantamme vaaliliittoja kohtaan. Niissähän helposti käy niin, että omalle puolueelle tarkoitettu ääni saattaa mennä hyvinkin eri tavalla ajattelevalle ehdokkaalle, Vanhanen sanoo.

(MTV3)

EU-vaalitentissä keskustan puheenjohtaja Matti Vanhanen ja europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki (Huomenta Suomi 01.06.2009)

Katsomo-video ei ole saatavilla

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja